Hrvatska
StoryEditor

Đuro Horvat: Nakon izbora za EY Poduzetnika godine u Monte Carlu prihodi Tehnixa porasli 40 posto

20. Rujan 2016.

Prijave za treće hrvatsko izdanje, projekta Ernst&Young Poduzetnik godine, najprestižnijeg globalnog projekta namijenjenog nagrađivanju najuspješnijih poduzetnika od danas su moguće, a svi oni koji se žele prijaviti moći će to učiniti do 31. listopada. Kriteriji su isti kao i prethodne godine. Ukratko, kandidati moraju imati kompaniju koja posluje barem 3 godine, ima barem 20 zaposlenika, te oni sami imaju značajan vlasnički udio ili utjecajnu poziciju u tvrtki. Također, mogu se prijaviti do 3 kandidata upravljačkog tima. Novost je što se ove godine na sudjelovanje u projektu može prijaviti i digitalnim putem, ali postoji i mogućnost da javnost predlaže, odnosno nominira kandidate.

Prošlogodišnji pobjednik hrvatskog izdanja EY Poduzetnik godine Đuro Horvat, vlasnik Tehnixa, zadovoljan iskustvom poziva kolege poduzetnike na sudjelovanje.

- Svaki čovjek ima u sebi veliki poduzetnički i društveni potencijal i odgovornost da preko svojih programa ostvaruje svoju viziju, rekao je Horvat i dodao: - Dolazak tvrtke Tehnix u Monte Carlo omogućio nam je veliki napredak u obliku različitih poznanstava i suradnji. Imamo narudžbe iz cijeloga svijeta, rekao je Đuro Horvat objasnivši kako su im ove godine prihodi porasli za 40% - s 30 milijuna eura koliko su zaradili prošle godine došli su na 45 milijuna.

- Trebamo cijelom svijetu, naše tehnologije su prihvaćene kao svjetski standard i u mnogome bitno doprinose održavanju planete Zemlje i postižu održivi razvoj, rekao je najpoduzetnik Horvat želeći svojim primjerom poručiti mladim ljudima da otvore firme, čitaju stručnu literaturu, uče jezike i traže svoje mjestu na tržištu koje svijet pruža.

- U Hrvatskoj se puno priča o ekonomiji, ali malo o onima koji tu ekonomiju nose, rekao je glavni sponzor natjecanja Michael Georg Muller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria. S time se složio i direktor EY Hrvatska, Berislav Horvat.

- EY Poduzetnik godine u svijetu se održava već 30 godina, a u Hrvatskoj je prije tri godine pokrenut s ciljem razvoja boljeg poslovnog okruženja, željom da potaknemo poduzetnike i poduzetništvo te ujedno da osiguramo pozornost koju zaslužuju. Situacija je u Hrvatskoj takva da se poduzetništvo uvijek gleda pod negativnim povećalom, poduzetnike se gleda kao crne ovce, uvijek je tu nešto upitno. Zbog toga ljudi koji sve rado uspješno ne žele se eksponirati nego rade svoj posao bez medijske pažnje. Prošlogodišnji kandidati, njih 30, imaju 6,5 milijardi kuna prihoda i zapošljavaju preko 7 700 ljudi. To su brojke koje zaslužuju pažnju, rekao je Berislav Horvat te dodao da to nije samo poduzetnička priča, nego društveni projekt s ciljem da se pokrene hrvatsko gospodarstvo.

Australski poduzetnik Manny Stul EY svjetski poduzetnik godine

Kandidati će u prosincu biti pozvani na intervju koje će provoditi žiri na čijem je čelu predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi, ravnateljica EBRD-a Vedrana Jelušić Kašić, dekan Ekonomskog fakulteta Lajoš Žager, poduzetnici Nenad Bakić, Saša Cvetojević, Alan Sumina i Đuro Horvat. Odluka o tome tko će ponijeti titulu Poduzetnika godine 2016. bit će objavljena na gala večeri u Laubi u ožujku, a pobjednik u srpnju putuje u Monte Carlo gdje će se moći družiti s najuspješnijim poduzetnicima iz 60 zemalja.

25. svibanj 2024 23:12