Hrvatska
StoryEditor

Grad Trilj iz EU fondova financira centar agropoduzetništva

30. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Projekt „Proizvodna zona Čaporice – centar agropoduzetništva“ jedan je od prvih projekata namijenjen lokalnoj upravi koji je ostvario financiranje bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF).

Ukupna vrijednost projekta je 16,99 milijuna kuna, a 89,44% toga iznosa financirat će se iz ERDF-a, dok će razliku sufinancirati Grad Trilj. Treba napomenuti da su ovo prva EU sredstva dodijeljena JLS-ovima za financiranje razvojnih projekata od kada je RH postala država članica EU.

Projektom u Trilju će se proširiti zona i unaprijediti infrastruktura kako bi se omogućilo ostvarivanje daljnje vizije razvoja koja se temelji na osiguravanju infrastrukture, opreme i logistike potrebne poduzetnicima za daljnji rast i razvoj. Građevinski radovi u zoni započet će u siječnju 2015. godine, a u okviru projekta bit će pripremljena i marketinška studija zone, pripremljeni promotivni materijali i organiziran Sajam agroproizvoda. Partneri na projektu su Institut za jadranske kulture i melioraciju krša i Regionalna razvojna agencija Splitsko-dalmatinske županije.

Grad Trilj razvija i nove projekte koji bi mogli potaknuti rast gospodarstva i zapošljavanje temeljem povezivanja gospodarskog sektora (poljoprivrednih proizvođača i poduzetnika) s istraživačkim i znanstvenim institucijama koje gospodarstvu trebaju pomoći u stvaranju proizvoda s visokom dodanom vrijednošću i jačanjem njihove konkurentnosti.

Ovim projektom i osmišljavanjem novih koji su u službi jačanja gospodarstva Grad Trilj želi iskoristiti poljoprivredne potencijale kraja, bogatsvo tradicionalnog načina proizvodnje prehrambenih proizvoda, ojačati konkurentnost poduzetnika i povećati zapošljavanje triljskoga kraja.

27. travanj 2024 02:42