Hrvatska
StoryEditor

HDZ zagrebačkim taksistima ponudio 800 kuna za reklamiranje na vozilima

14. Listopad 2015.

HDZ je ponudio udruženju Radio Taxi Zagreb da se na njihovim automobilima do kraja predizborne kampanje reklamira ova stranka. Prema Liderovom izvoru, svakom je taksistu iz ovog udruženja ponuđeno 800 kuna za trotjedno reklamiranje HDZ-a, što iznosi 38 kuna po danu.

Jozo Kovačević, predsjednik udruženja, potvrdio nam je da su dobili ponudu od HDZ-a preko tvrtke Forma purus koja se bavi izradama reklama, i između ostalog oslikavanjem vozila, no nije htio potvrditi o koliko se novaca radi. Rekao je tek da se radi o drugoj sumi.

Do sada je, veli, od 1030 taksista iz udruženja njih 90 prihvatilo ovu ponudu, a do petka kada je zadnji dan za prijavu očekuje da će ih 150 odlučiti da do izbora reklamiraju sljedbenike Tomislava Karamarka. To znači da bi HDZ trebao ukupno isplatiti 120 tisuća kuna taksistima za predizborno reklamiranje.

Kovačević je napomenuo da bi prihvatili takvu ponudu i od bilo koje druge stranke da je stigla prije HDZ-ove. Eko taxi pak nije dobio ovakvu ponudu i prema riječima direktora Mislava Munivrane ne bi je prihvatili ma iz koje stranke da dođe. HDZ-ovci nisu kontaktirali ni Taxi Cammeo, kako nam je rekao vlasnik Kosta Minovski, a sudeći prema odgovorima nekih taksista u Osijeku i Splitu, ni njima nije ništa slično ponuđeno. Možda i to govori da će se glavna bitka za vlast voditi u Zagrebu.

29. travanj 2024 10:22