Hrvatska
StoryEditor

Hoće li novi predsjednik Sabora biti iz redova Mosta? Božo Petrov još ne otkriva karte...

02. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Most je prema neslužbenim informacijama predložio dvjema koalicijama Hrvatska raste i Domoljubnoj koaliciji da oni predlože Roberta Podolnjaka za predsjednika Sabora. Navodno je to prihvaćeno na sastanku u prostorijama SDP-a od koalicije Hrvatska raste.

Nakon sastanka predstavnika Mosta s HDZ-om Božo Petrov nije htio odgovoriti na novinarsko pitanje je li točno da Most želi da SDP i HDZ predlože Podolnjaka za čelnu funkciju Sabora. Rekao je samo vidjet ćemo što će se događati.

- Htio bih izdvojiti da smo i s Domoljubnom koalicijom i koalicijom Hrvatska raste vodili razgovore s identičnim temama, dakle o usuglašavanju prijedloga reformi i vidjeli smo da se jedna i druga strana s time slažu. Druga teme razgovora bile su način na koji mi vidimo formiranje Vlade. Naš je model i dalje formiranje reformske vlade konsenzusom. Treća tema bila je ono što će se događati sutra u Saboru - kazao je.

Niti sam Podolnjak u razgovoru za Dnevnik NoveTV nije htio potvrditi je li on kandidat. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je pak kako Željko Rainer ostaje kandidat Domoljubne koalicije za predsjednika Sabora, a eventualna drukčija odluka može se donjeti samo uz konsenzus s ostalim koalicijskim partnerima.

28. travanj 2024 16:13