Hrvatska
StoryEditor

Jesmo li otvorili Pandorinu kutiju?

06. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Predavač čije izlaganje na prethodnim konferencijama o korporativnoj sigurnosti uvijek iznova zapanji i oduševi sudionike je Ivica Ostojić, konzultant za računalnu sigurnost u Divertu.

Na ovogodišnjoj 5. konferenciji o korporativnoj sigurnosti koja se održava u četvrtka 8. ožujka u hotelu Westin u Zagrebu održat će predavanje ‘Jesmo li otvorili Pandorinu kutiju?‘. Kroz prezentaciju će sudionici dobiti odgovor na tri više nego zanimljiva pitanja: zašto smo tek na početku financijsko-ekonomske krize i zašto će trajati znatno dulje od očekivanog, kako kriza utječe na porast cyber kriminala odnosno pojavu pokreta kao što su Anonymous i Occupy Wall Street koji su se proširili svijetom te što možemo očekivati sa sigurnosnog aspekta u narednim godinama?

Njegov posao zahtijeva da unaprijed predviđa događaje i trendove koji mogu ugroziti multinacionalne kompanije i njihovo poslovanje. Zbog toga ima pristup i dobro je upoznat s informacijama koje mu omogućuju da se na globalnom nivou bori s novim cyber-kriminalcima. Kada njegovo znanje spojimo s talentom za show tada se dogodi mali preformans koji je izveo na jednoj od konferencija za korporativnu sigurnost kada je ‘očitao’ brojeve mobitela svih prisutnih u dvorani bez njihovog znanja i prikazao ih na panou. Sasvim razumljivo, u potpunosti je zbunio sve sudionike konferencije pokazavši im koliko je jednostavno ‘upadati’ u tuđe mobitele i računala. I na ovogodišnjoj konferenciji očekujemo iznenađenja.

www.korporativnasigurnost.org

27. travanj 2024 16:03