Hrvatska
StoryEditor

Ježiću u ponedjeljak ističe rok u kojem je obećao vratiti 5 milijuna eura

25. Studeni 2012.
Piše:
liderhrt

Prije točno mjesec dana u postupku protiv Ive Sanadera svjedok Robert Ježić obećao je sucu Ivanu Turudiću da će u roku od 30 dana na račun hrvatske države uplatiti pet milijuna eura koje mu je MOL dao za mito bivšem premijeru.

Rok istječe u ponedjeljak, pet milijuna eura još nema, no Ježića zasad ništa i ne obvezuje da vrati novac. Novac je, rekao je sam Ježić, na računu švicarske tvrtke Dioki Holding, koja je 100 posto u njegovu vlasništvu.

Radilo se o apelu suca u kontekstu iskaza Ježića gdje je on zapravo iskazivao da je taj novac prebačen na račun njegove tvrtke u Švicarskoj. Njega će tek eventualno obvezivati ova presuda koja je donesena i ako ona u tom dijelu bude potvrđena od drugostupanjskog suda, odnosno Vrhovnog suda, rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Rober Ježić danas se nije javljao na telefon. Možda upravo prebacuje novac u Hrvatsku. No, Sanader je na suđenju izjavio da je Ježić taj novac dobio za lobiranje za Družbu Adria i da ga je potrošio za dokapitalizaciju Diokija. Ježić, pak, tvrdi da je u Švicarskoj. Čekamo da to i dokaže.

27. travanj 2024 18:05