Hrvatska
StoryEditor

Junaci koji su nas u 2015. začuđivali, zabrinjavali, nasmijavali, užasavali... (4. dio)

05. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Godina koju smo ispratili donijela je neke velike ozbiljne događaje o kojima smo ranije pisali u tjedniku Lider, no u proteklih 365 dana bilo je i mnogo malih događaja koji su ostali zabilježeni eventualno na marginama javnog interesa.

Sve o biserima godine možete pročitati u blagdanskom dvobroju Lidera, a ovdje u narednih nekoliko dana predstaviljamo 50 junaka godine iz ‘iščašenoga‘ rakursa novinskih urednika. U subotu ste mogli pročitati prvih 10, nedjelju drugi nastavak, jučer treći, a danas donosimo bisere od rednog broja 31. do 40.

31. Leonida za sva vremena - Dinko Cvitan Otkrio je 300 hrvatskih Spartanaca, koji se po termopilskim podovima ureda u DORH-u i Uskoku bore protiv kriminala gotovo goloruki, čak i bez dovoljnog broja zapisničara.

32. Srebrna članarina - Luka BurilovićHGK se sjetio tvrtki ‘za 10 kuna‘ i uvalio im 20 kuna mjesečne članarine, obogativši tako komorski proračun za 2,28 milijuna kuna.

33. Zlatna članarina - Dragutin RanogajecObrtnička komora razveselila je 80 tisuća preživjelih obrtnika dizanjem mjesečne članarine s 44 na 52 kune, inkasiravši tako 7,68 milijuna kuna.

34. Orden palog Ustavnog suda - Jasna OmejecVjerojatna posljednja predsjednica Ustavnog suda, koji ostaje bez kvoruma i bez realnih izgleda za izbor novih sudaca potrebnom dvotrećinskom većinom.

35. Crven fesić - Ladislav IlčićŠef Hrasta proslavio se istupom o velikim razlikama između muslimana i Hrvata – u radnim navikama, u odnosu na život, prema ženama.

36. Zlatna desnica - Aleksandar Stanković Htio je ugostiti Ilčića u emisiji ‘Nedjeljom u 2‘, ali je ‘nepoznati netko‘ taj nastup u zadnji čas zaustavio pa je uskočila Milana Vuković Runjić.

37. Hrvatski Karađorđe - Emil TedeschiKad je Tedeschijeva Droga Kolinska kupila najstariju srbijansku mineralnu vodu, beogradski Blic jadikovao je u tekstu pod naslovom ‘Kaj bu rekel Karađorđe?‘

38. Mister honorara - Damir KontrecSudac Vrhovnog suda izabran u DSV prijavio je rekordne honorare – 730.000 kuna. A dok on honorarči, njegov odjel ima sve više neriješenih predmeta.   

39. Zlatna igla - Ivan RudeNakon što nije uspio skupiti potpise za predsjedničke izbore, inicijativom Visia Croatica pokušao je spasiti Imunološki zavod, koji na kraju preuzima država.

40. Kompići godine - Jacques Houdek i Tony CetinskiNakon žestokih svađa na sceni i iza kulisa HTV-ova serijala ‘The Voice‘ opet su zajedno u novoj sezoni. Prijateljstvo (i honorar) jači su od neslaganja.

29. travanj 2024 09:00