Hrvatska
StoryEditor

Kako je 200 tisuća kuna iz Sisačkog vodovoda završilo u sportskim klubovima?

10. Travanj 2013.

Kandidatkinja za sisačku gradonačelnicu koalicije SDP-HNS-HSU Kristina Ikić Baniček optužila je jučer aktualnu vlast u Sisku da novac iz Sisačkog vodovoda koristi za političku korupciju, a ne za sustav odvodnje, pa su mnoga naselja poplavljena.

Kandidat za njezinog zamjenika Vlado Andučić rekao je na konferenciji za novinare da je 200 tisuća kuna iz Sisačkog vodovoda bez ikakvih kriterija osim političke podobnosti, tijekom posljednja dva mjeseca donirano pojedinim sportskim klubovima i udrugama, priopćeno je iz Stožera koalicije.

Tako su, navode Ikić Baniček i Andučić, udruge Zelena lista i Društvo umirovljenika dobile donacije Sisačkog vodovoda, a istoimena stranka Zelena lista i Stranka penzionera nalaze se u koaliciji sa vladajućima te je tajnik i udruga i stranaka isti čovjek. Obveze koje građani plaćaju putem svojih računa za vodu, u situaciji u kojoj gubici u vodovodnoj mreži iznose 40 posto koriste se za financiranje podobnih.

- Ovaj primjer političke korupcije bi trebao postati točka nakon koje nema povratka i nakon koje se tiha, ali poštena većina u Sisku konačno osvijesti da novac kojim se plaćaju sinekure političkim podobnicima i klubovima miljenicima vlastodržaca nije neki tuđi, virtualni već naš novac. Žrtve ove političke korupcije su svi naši sugrađani kojima su kuće poplavljene zbog zaobalnih voda koje nemaju kamo oteći jer komunalna tvrtka zadužena za širenje kanalizacijske mreže novce troši na klijentelističku kupovinu podobnih, a ne na podizanje standarda života Siščana - istaknula je Ikić Baniček.

25. travanj 2024 06:19