Hrvatska
StoryEditor

Koga je sve Vlada imenovala i razriješila na zatvorenoj sjednici?

23. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Na zatvorenom dijelu današnje, 187. sjednice, Vlada Republike Hrvatske prihvatila je Godišnje izvješće o radu Nacionalnog povjerenstva za zaštitu civilnog zračnog prometa za 2013. godinu.

Što se tiče kadrovskih pitanja, general-pukovnik Mirko Šundov, s danom 1. studenoga 2014. godine, imenovan je glavnim inspektorom obrane.

Sukladno Rješenju Vlade o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Vrgorca Ines Grubišić imenovana je povjerenicom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti navedenog Gradskog vijeća.

Na temelju prijedloga vršiteljice dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje razriješen je dosadašnji vršitelj dužnosti pomoćnika ravnatelja za zdravstvenu zaštitu Vedran Čardžić te je Sanjica Dolovski imenovana novom pomoćnicom ravnatelja.

Dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Dragan Korolija-Marinić razriješen je te je Hrvoje Tomljenović imenovan novim predsjednikom Upravnog vijeća.

Dragan Korolija-Marinić imenovan je novim predsjednikom Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Rijeka, a dosadašnja predsjednica Ljubica Đukanović razriješena je.

Ljubica Đukanović također je razriješena dužnosti predsjednice Sanacijskog vijeća Opće bolnice Pula te je Hrvoje Tomljenović imenovan novim predsjednikom.

Imenovana je i nova članica Povjerenstva za rješavanje odštetnih zahtjeva radnika oboljelih od profesionalne bolesti zbog izloženosti azbestu Gordana Palajsa, kao predstavnica sindikata, a dosadašnji član Boris Jureša razriješen je.

U Hrvatski sabor je upućen, na donošenje, prijedlog za razrješenje Rožike Gužvanj dužnosti članice Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, radi isteka mandata, te za njezino ponovno imenovanje u novom mandatnom razdoblju.

Dosadašnji član Upravnog vijeća Agencije za vodne putove Ivica Plišić razriješen je te je Siniša Kukić imenovan novim članom, kao predstavnik Hrvatskih voda.

Boris Šuvak imenovan je novim članom Upravnog vijeća Hrvatskih voda, a Nada Čavlović Smiljanec razriješena je te dužnosti.

I na kraju, Nadzornom odboru društva Hrvatska poštanska banka d.d. predlaže se imenovanje Domagoja Karadjole i Mladena Mrvelja za člana Uprave.

29. travanj 2024 03:12