Hrvatska
StoryEditor

Koliko nam je informatizacija u deset godina promijenila život i poslove?

19. Ožujak 2015.

[gallery columns="5" ids="228118,228119,228120,228121,228122,228123,228124,228125,228126,228127,228128"]

Jubilarna deseta poslovno-informatička konferencija KING ICT-a Dan otvorenih integracija održana je danas u konferencijskoj dvorani zagrebačkog hotela Antunović. Razvoj informatizacije, unapređenje poslovanja i općeg načina života te funkcioniranje društva zahvaljujući ICT projektima bila je glavna tema konferencije, a poseban naglasak je stavljen i na promjene u društvu koje su se dogodile potaknute razvojem spomenutog sektora.

– Ono što nam je dalo snage i hrabrosti u ovim teškim vremenima jest spoznaja da smo konkurentni i u svjetskim razmjerima. Također, smo doprinjeli produktivnosti zaposlenosti i izvoza. Danas ćemo se motivirati da se i za sljedećih 10 godina vidimo ponovno ovdje - izjavio je Plamenko Barišić, predsjednik uprave KING ICT-a. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu također je pohvalio način rada spomenute tvrtke. - Pratim KING od njegovih početaka. Oni se ne koncentriraju samo na prodaju, već i na stalno obrazovanje svoga kadra. To je ključ njihovog uspjeha - smatra Boras.

Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera, u svojoj prezentaciji radnog naziva ’Dojmovi konzervativnog korisnika’ čestitao je sudionicima konferencije nazvavši ih pobjednicima novog doba, no i izazvao ih na raspravu o negativnim nuspojavama digitalnog doba. ’Od Gutenberga do Zuckerberga’… Tako je Šajatović opisao svoj novinarski put, od olovnog sloga do iPhonea.

– Smatram da su prošla vremena bila lijepa za moju profesiju. Onda je došao Internet i cijena našeg proizvoda pala je za 100 posto. Danas se trebamo za opstanak boriti na sve moguće načine - izjavio je glavni urednik Lidera, te upitao sudionike da razmisle koliko je zapravo digitalizacija doprinjela rastu zapošljavanja, a za koliko je otpuštanja zaslužna.

To je ujedno bila i najava za ’Okrugli stol: Koliko nam je informatizacija u deset godina promijenila život i poslove, a što nas tek čeka. No, najkonkretniji odgovor na Šajatovićevo pitanje došao je iz publike.

–Godina 2014. bila je najbolja u povijesti čovječanstva. Godina prije toga bila je druga najbolja. To govore statistički podaci. Ljudi dulje žive, zdraviji su, ima više radnih mjesta. To je sve omogućila tehnologija - odgovorio je prof.dr.sc Ivica Puljak, koji u sklopu konferencije održava motivacijsko predavanje o svemiru.

U sklopu konferencije održavaju se i predavanja o trendovima u tehnologiji koje održava Dejan Ljuština, već spomenuto predavanje o svemiru Ivice Puljka, prezentacije mnogih noviteta, izvještavanje i vizualizacije podataka...

29. travanj 2024 07:28