Hrvatska
StoryEditor

Konferencija Zagrebačka županija – pametna županija

30. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Konferencija Zagrebačka županija – pametna županija održat će se 7. prosinca u zagrebačkom hotelu International s početkom u 10 sati.

Cilj konferencije koja se održava u organizaciji Zagrebačke županije, je jačanje konkurentnosti te upoznavanje sudionika s pojmovima društva znanja, digitalne tehnologije, digitalnog gospodarstva, e-Governmenta, Smart Citya, Smart Regiona, Smart Countya, njihovom primjenom i razvojem u EU i Hrvatskoj, te mogućnostima primjene u Zagrebačkoj županiji.

Namjera je da ova konferencija već iduće godine potakne županijsku upravu na izradu strateških dokumenata potrebnih za ostvarenje Smart Countya.

S pojmom pametne županije sudionike konferencije upoznat će prof.dr. Mario Kovač s FER-a, o tome zašto Zagrebačka županija treba postati pametna županija govorit će mr.sc. Ivica Perica (Deloitte), dok će na pitanje kako to postići u predavanju odgovoriti prof.dr. Slavko Vidović (InfoDom).

O suradnji s pametnim gradovima i regijama govorit će Igor Cerinski (HT) dok će Frane Česnić ( Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o.) predstaviti koncept Zagreb pametan grad.

U programu konferencije predviđena je i panel rasprava Pametna županija za konkurentniju Zagrebačku županiju koju će moderirati glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović. Na panelu će sudjelovati mr.sc. Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, Željko Turk, gradonačelnik Grada Zaprešića i predsjednik Udruge gradova RH te Alen Stranjik, pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju Veleučilišta Velika Gorica.

Zaključno predavanje održat će prof. dr. Mladen Vedriš, predstojnik Katedre za ekonomske znanosti na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

18. travanj 2024 04:37