Hrvatska
StoryEditor

Liderovi čitatelji poručuju Vladi da rastereti poduzetnike kredita u ‘švicarcima‘

10. Rujan 2015.

Liderovi čitatelji smatraju kako bi Vlada,osim privatnih osoba, i poduzetnike trebala rasteretiti kredita u švicarskim francima. Tako su pokazali rezultati ovotjednog Fight cluba gdje je pobjedu odnio Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata, glasni zagovornik spomenute teze.

Bitka je ovaj puta bila izjednačena do samoga kraja, te je Matijašević za svega par glasova odnio pobjedu ispred ekonomista Damira Novotnya, koji se nikako se ne slaže za pomoć poduzetnicima na ovakav način.

– Ako su uvjeti kredita u francima bili nepravedni, a pred zakonom smo, temeljem Ustava svi jednaki, onda su uvjeti nepravedni prema svima te svakoga treba rasteretiti kreditnih obveza u jednakom omjeru – smatra pobjednik našeg Fight cluba.

Novotny, pak, smatra takvu politiku neprihvatljivu. Svi su znali pravila igra od početka, rekao je Novotny za Lider.  Čitatelji Lidera, unatoč pobjedi Matijaševićeve teze izgleda ne vjeruju da će vlada spasiti poduzetnike.

– Nekorektno je da su države sanirale banke koje su istu krizu proizvele, a poreznim obveznicima ne pomažu. Predloženo vladino rješenje će opet ići na teret poreznih obveznika i na štetu razvoja - pesimističan je čitatelj Tomislav Kržić.

27. travanj 2024 08:52