Hrvatska
StoryEditor

Livakoviću blokirani stan, garaža, gliser, dionice...

27. Listopad 2013.
Piše:
liderhrt

Na zahtjev USKOK-a, Županijski sud u Zagrebu počeo je blokirati imovinu osumnjičenika u najnovijoj aferi vezanoj za cestogradnju.

U aferi su prije nekoliko dana uhićeni dvojica bivših državnih tajnika Zdravko Livaković i Milivoj Mikulić, bivši direktor Hrvatskih cesta Stjepko Boban, bivši član uprave HAC-a Josip Sapunar, dvojica direktora Viadukta Damir Kezele i Ivan Berket te direktor Zagorje Tehnobetona Miroslav Bunić, prenosi Jutarnji list.

USKOK ih tereti da su od 2005. do 2010. HAC ukupno oštetili za više od 42 milijuna kuna. Provjerom imovine utvrđeno je da su neki od njih vlasnici vrijednih nekretnina, izdane su mjere kojima se blokira imovina u raznim dijelovima Hrvatske: od Zadra, preko Crikvenice do zagrebačkog Pantovčaka.

Samome Livakoviću blokiran je stan od 125 četvornih metara i garaža od 39 kvadrata. Blokada je stavljena i na njegov 10-metarski gliser vrijedan oko 100.000 eura, zatim na dionice Tankerske plovidbe i na kraju na njegovu tvrku ‘D&Z‘ čiji je, prema sudskome registru, Livaković stopostotni vlasnik. Bude li netko od osumnjičenika pravomoćno osuđen, imovina će mu biti trajno oduzeta.

28. travanj 2024 15:48