Hrvatska
StoryEditor

Luka Ploče 2013. bit će povezana s koridorom 5c

09. Svibanj 2012.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić posjetio je danas Luku Ploče gdje se upoznao s početkom izgradnje terminala za suhe rasute terete.

Ukupna vrijednost je 62 milijuna eura, a dovršenje se očekuje u svibnju 2014. godine. Terminal se gradi u sklopu Projekta integracije trgovine i transporta u Luci Ploče, koji je započeo krajem 2006. godine, a dosad je izgrađen kontejnerski terminal u vrijednosti od 38 milijuna kuna.Završetkom projekta Luka Ploče postat će suvremena sredozemna luka s očekivanim prometom od 10 do 15 milijuna tona. Ulaganja u infrastrukturu Luke Ploče značajna su i zbog koridora Vc te podizanja konkurentnosti te luke na tržištima u zaleđu. Ministar Hajdaš Dončić je kazao kako će do srpnja 2013. pločanska luka cestovnom infrastrukturom biti povezana s koridorom 5c prema BiH.

Osvrnuo se i na povezanost Dubrovnika s ostatkom Hrvatske naglasivši kako je Dubrovnik turistička destinacija u kojoj živi 50-ak tisuća stanovnika te nije oportuno graditi autocestu, koja bi bila veliki trošak, već treba napraviti kvalitetnu prometnicu.Na novinarski upit ministar Hajdaš Dončić odgovorio je kako neće biti nikakvih ustupaka BiH-u zbog izgradnje neumskog koridora. Dodao je kako se trenutno čeka mišljenje EU o koridoru i kako je to najbrže i najjeftinije rješenje koje bi moglo biti realizirano u roku od tri godine. Također kazao je kako se kratkoročno odustaje od izgradnje Pelješkog mosta.

18. svibanj 2024 15:02