Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Hrvoje Livaja ponovno je imenovan predsjednikom Uprave Luke Ploče

24. Studeni 2023.
Hrvoje Livajafoto Lider Media

Hrvoje Livaja ponovno je imenovan za predsjednika Uprave Luke Ploče. Odlučio je to Nadzorni odbor kompanije na sjednici održanoj 23. studenog ove godine. Livajin novi mandat počet će 1. veljače 2024. i trajat će do 31. siječnja 2029. godine.

Kako stoji u priopćenju kompanije, Livaja je na funkciji predsjednika Uprave Luke Ploče od veljače 2019. godine, a započeo je kompleksan proces transformacije kompanije prema održivom poslovanju. Rast koji se temelji na novim tehnologijama i jačanju dijaloga s lokalnom zajednicom budućnost je kompanije, što je istaknuto i u Izvještaju o održivosti koji je Luke Ploče objavila u listopadu ove godine, čime je postala prva luka u Hrvatskoj koja je to napravila.

- Ponosan sam na rezultate i velike pomake koje smo svi skupa postigli u posljednjih pet godina. Mislim da smo napravili značajan zaokret u svakom segmentu poslovanja te odnosu prema zajednici u kojoj poslujemo. Nastavljamo u istom smjeru, a cilj je završiti transformaciju Luke Ploče u potpuno održivu kompaniju, koja će biti spremna i otpornija odgovoriti na sve izazove budućnosti. Konkretno, u fokusu su iduća faza projekta kontejnerskog terminala, završetak digitalne transformacije koja će omogućiti da Luka Ploče postane pametna luka povezana 5G mrežom te jače ulaganje u okoliš - poručio je Livaja.

Inače, Luka Ploče je najveća hrvatska luka koja je lani ostvarila povijesno visok prihod i rekordni pretovar od 5,5 milijuna tona.

26. travanj 2024 00:16