Hrvatska
StoryEditor

Milanović zatražio provjeru vrijednosti zgrade za sisačku Hitnu pomoć

10. Travanj 2014.
Piše:
liderhrt

Premijer Zoran Milanović naložio je Ministarstvu financija da u najkraćem roku napravi analizu koja će pokazati je li bilo propusta u procjeni vrijednosti nekretnine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu u Sisačko-moslavačkoj županiji, za koju DORH navodi da je preplaćena te za to tereti županicu Marinu Lovrić Merzel.

- Radi se o vjerodostojnosti Vlade i povjerenju građana u sustav - istaknuo je Milanović na početku sjednice Vlade te, kao što je i najavio nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva SDP-a, zatražio od Ministarstva financija da utvrdi po kojim je kriterijima Porezna uprava donijela odluku o procjeni spomenute nekretnine.

Uskok sumnjiči Lovrić Merzel da je po znatno većoj cijeni kupila neodgovarajuću nekretninu za potrebe Zavoda. Ugovor o kupoprodaji nekretnine vrijedan 9,8 milijuna kuna, županica je sklopila 30. svibnja 2012., pri čemu je tvrtki Bernarda Popeca, koji je županiji prodao zgradu, pribavljena korist od najmanje 4,2 milijuna kuna.

Vlada je vlada i Porezna uprava je pod izravnom ingerencijom Ministarstva financija, a time i mene osobno, i povjerenje građana u rad Porezne uprave mora biti neupitno. Odnosno, oni koji to povjerenje ruše treba udaljiti iz sustava i za to se ne čekaju sudske odluke, tu djelujemo sami, to je naša odgovornost prema građanima, istaknuo je Milanović.

26. travanj 2024 18:08