Hrvatska
StoryEditor

Može li HDZ ostvariti svoja predizborna obećanja?

08. Listopad 2015.

Parlamentarni izbori se bliže, obećanja kandidata bivaju sve grandioznija, a političke igre sve prljavije.

Tako je prošli tjedan predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko predstavio predizborni program svoje stranke naziva Pet+ Hrvatska, pri čemu brojka pet predstavlja sažetak stranačkih ambicija ako osvoji vlast.

- Naš prvi prioritet je snažno pokrenuti gospodarstvo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednika i dobro plaćenog radnika - poručio je Karamarko.

I tako dok u HDZ-u slavodobitno najavljuju bolja vremena za Hrvatsku, oproba kao i nekolicina ekonomskih analitičara ne vjeruju HDZ-ovim reformama. U ovotjednom Fight clubu pitamo Vas vjerujete li u HDZ-ov program ili se radi o pukim obećanjima koja će se zaboraviti čim dođu na tron.

- Mislim da je cijela ta priča više u funkciji političkog marketinga, lako je pred izbore sve obećati, ali teško da će se išta od toga provesti - smatra ekonomski analitičar Damir Novotny.

S druge strane Domagoj Milošević iz HDZ-a duboko vjeruje da će HDZ učiniti Hrvatsku boljim mjestom za život, te da će se sve obećano ispuniti.

- Uz podršku EU fondova, Junckerovog plana i privatnog kapitala investirat će se privatni i javni sektor , a građani i gospodarstvenici biti će porezno rasterećeni. To će ne samo zaustaviti osiromašivanje već i jedne i druge vratiti na put blagostanja i proširit poreznu bazu - rekao je za Fight club Milošević.

Vjerujete li HDZ-u ili se pak slažete s Novotnyem? Smatrate li da će ukoliko dođe na vlast HDZ uspjeti provesti svoje reforme ili se pak radi o pukim obećanjima koja će se zaboraviti čim dođu na tron? U ovotjednom Fight clubu Vas pitamo može li HDZ ostvariti svoja predizborna obećanja.

19. travanj 2024 20:13