Hrvatska
StoryEditor

Muzej trgovina Solane Nin u Zagrebu

13. Ožujak 2014.

Zagrepčani su pokazali iznimno veliko zanimanje za muzej, edukativnu trgovinu ‘Solana Nin priča o soli’, otvoren danas u središtu grada.

Priča o ninskoj soli, proizvodu Jadranskog mora i sunca, počinje u davnoj prošlosti, no sol se i danas proizvodi tradicionalno, ručno i s ljubavlju kao nekad. Muzejski primjerci starih alata i vagona kojima su se na ninskim poljima soli brala i prevozila kristalno bijela zrnca dočaravaju kupcima priču o soli i uče ih o njenoj iznimnoj kvaliteti.

Radi se o izvornom hrvatskom proizvodu; osim obične soli, u ponudi je kozmetika s ljekovitim biljem i soli, vrlo vrijedan cvijet soli, čokolada s cvijetom soli, maslinovo uljem s cvijetom soli i ostali proizvodi Solane Nin. Muzej trgovina Solane Nin dodana je vrijednost u zagrebačkoj turističkoj ponudi na čijem je otvorenju nazočio i gradonačelnik Milan Bandić koji je u pratnji Damira Oštrića, direktora Solane Nin obišao muzej-trgovinu, u čemu im se pridružio i Emil Tuk, pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu, te mnogobrojni uzvanici.

28. travanj 2024 12:51