Hrvatska
StoryEditor

Oprez! Lažni akviziteri udruge ‘RTL pomaže djeci‘

10. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Policijska uprava vukovarsko-srijemska, ovih dana, obavještena je od strane marketinške agencije RTL-a, da su u posljednje vrijeme zaprimili brojne telefonske pozive građana u kojima građani izjavljuju da su im pristupile osobe koje su se predstavljale kao djelatnici humanitarne udruge RTL pomaže djeci tvrdeći Da prikupljaju humanitarnu pomoć ili prodaju ulaznice za humanitarne koncerte u njihovim gradovima.

Građani su pozivima Udruzi provjeravali istinitost informacija, zbog čega je na web portalu Udruge objavljeno upozorenje kojim se građani pozivaju da ne nasjedaju na ovakve i slične prijevare. Lažni predstavnici udruge najčešće idu po kućama i obrtničkim radnjama tvrdeći da prikupljaju humanitarnu pomoć ili prodaju ulaznice za humanitarne koncerte.

U upozorenju RTL-a naglašava se da oni ne angažiraju takve akvizitere i od istih se u potpunosti ograđuju. Način na koji prikupljaju donacije od građana je isključivo direktnom uplatom na donacijski žiro račun, uplatom preko kreditne kartice putem internet stranice ili pozivom na humanitarnu telefonsku liniju 060 9007 (6,25 kn s PDV-om).

29. travanj 2024 17:41