Hrvatska
StoryEditor

Otvoren poduzetnički inkubator u Virovitici vrijedan 7 milijuna kuna

15. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Virovitičko-podravska županija od jučer ima poduzetnički inkubator, mjesto na kojemu će svi poduzetnici moći naći podršku i pomoć u svojim poslovanjima. Inkubator je izgrađen u roku od deset mjeseci,i to u sklopu EU projekta, a nositelj je Virovitičko-podravska županija uz VIDRA-u, agenciju za razvoj virovitičko-podravske županije te pridruženog partnera BIOS-poduzetnički inkubator Osijek.

Projekt inkubatora je jedan od najvrednijih na području virovitičko-podravske županije,a bespovratna sredstva EU predstavljaju 719.777,83 eura, iznos koji virovitičko-podravska županija plaća je 221.137,22 eura, dok VIDRA sudjeluje s 19.300,34 eura, piše Večernji list.

Povodom otvorenja Poduzetničkog inkubatora, potpisan je i ugovor između Ministarstva poduzetništva i obrta i VIDRA-e,u sklopu Poduzetničkog impulsa 2013 koji je vrijedan 187.483,93 kune, povodom kojeg se dodjeljuju bespovratna sredstva za financiranje jačanja poduzetničkog kapaciteta na području županije i pomoću kojih će se privući novi investitori. Pomoću ovog projekta se podiže razina poslovanja malog i srednjeg poduzetništva na području županije i potiče se novo zapošljavanje, a ujedno virovitičko-podravska županija postaje mjesto koje će biti zanimljivo za inozemna ulaganja te brojne stručne edukacije.

Prema riječima voditelja Poduzetničkog inkubatora Igora Androvića, pet proizvodnih prostora će biti popunjeno i započinju s radom do studenog ove godine, a deset poduzetnika početnika će se useliti već po samom otvorenju. Naglasio je da poduzetnički inkubator nudi servis usluga knjigovostvo, savjetodavnu pomoć, edukacije, seminare i podrške u projektima, te najavio brojne uspjehe.

29. travanj 2024 03:42