Hrvatska
StoryEditor

Ove godine se u Hrvatskoj otvara 40 hotela

10. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

U Hrvatskoj se ove godine najavljuje otvaranje 40 novih i novoobnovljenih hotela, nekoliko kampova, turističkih naselja i aparthotela, izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma, ocijenivši to investicijskim ‘bumom‘ koji pokazuje da je turizam jedan od najkonkurentnijih sektora u hrvatskom gospodarstvu.

- Otvaranje tolikog broja hotela i drugih smještajnih objekata u Hrvatskoj ove godine, pogotovo na Jadranu, potvrđuje i da su investitori prepoznali naš cilj za strateškim razvojem turizma. Kontinuirani podaci o većem turističkom prometu i potrošnji turista pokazatelj su investitorima da je Hrvatska atraktivna za ulaganja, ocjena je ministra turizma Antona Klimana. Poručuje da je "na nama da kvalitetnim usmjeravanjem marketinga, promocije i brendiranja osiguramo da Hrvatska bude još privlačnija“.

Među objektima koji se ove godine otvaraju po regijama, počevši od sjevera Jadrana odnosno Istre, iz Ministarstva turizma spominju dovršetak gradnje hotela Amarin u sastavu rovinjske Maistre, koja dodatno ulaže ove godine i u kampove, kompaniju Arenaturist koja ulaže u poboljšanje gotovo svih smještajnih objekata te nedavno otvoren boutique hotel Rivalmare u Novigradu (investicija od 15 milijuna kuna).

Tvrtka Laguna Novigrad (brend Aminess) gradi i Family village, novo ‘selo‘ sa 50 mobilnih kućica, u što ulaže 10 milijuna kuna, a planira i obnovu hotela Maestral, dok Valamar Riviera s više od 80 milijuna kuna u kampu Lanterna kod Poreča jača ‘glamping‘ i drugu ponudu. U Istri se planira i obnova smještajnih jedinica tvrtke Istraturista (hotela Sipar i kampa Park Umag), kao i obnova autokampa Bijela Uvala, hotela Delfin i Laguna Materada te turističkog naselja Bellevu u sastavu tvrtke Plava laguna.

Kvarner se kao regija također može pohvaliti novim investicijama i objektima, pa tako ruski investitor i poduzeće Man planet ulaže 6 milijuna eura i otvara ponovno hotel Crikvenicu u središtu tog mjesta, dok bi se do kraja lipnja u Novom Vindolskom trebao otvoriti dio marine Muroskva, s ukupno 260 vezova u moru i 200 vezova na suhom, u što je uloženo ukupno oko 8 milijuna eura.

Od investicija i otvaranja hotela na području Šibensko-kninske županije iz Ministarstva izdvajaju gradnju novog objekta u sklopu hotela Olympia u Vodicama, obnovu depadanse hotela Punta, renoviranje aparthotela Say Millenium i hotela Skradinski buk u Skradinu, gdje se gradi i novi aparthotel Bonaca. Šibenska kompanija Solaris potpuno je obnovila hotel Jure, a na otoku Obonjanu se otvara novi koncept ponude i smještaja.

Zadarska županija ove će godine također dobiti nekoliko novih smještajnih objekata, pa je tako u Zadru nedavno već otvoren hotel ZaDar, hostel M family, a planirano je i otvorenje Almayer Heritage Hotela&Art Gallery u zgradi iz 18. stoljeća, koja je tada bila dio vojne bolnice).

U Splitsko-dalmatinskoj županiji tvrtka Manas širi kapacitete hotela Cornaro, Sunčani Hvar otvara hotel Pharos, a novi objekti se grade u Turističkom naselju Romana u Makarskoj, u Splitu se gradi boutique hotel Bačvice, u Solinu hotel Porta Salona, a u Baškoj Vodi renovira postojeći Grand hotel Slavija.

Na krajnjem jugu ,u Dubrovačko-neretvanskoj županiji otvara se obnovljeni hotel Bellevue u Orebiću, završavaju se radovi na hotelu Villa Paradiso na području Zatona, kao i na marini ACI Veljko Barbieri u Slanom. Najavljene su i investicije u hotel More u Dubrovniku, Hotele Plat te u dubrovačkom Importanne Resortu.

Prema infomacijama Ministarstva turizma, grade se i otvaraju objekti i u kontinentalnom dijelu zemlje, primjerice u Bizovačkim toplicama kod Osijeka, dok se u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Brežanama Lekeničkim dovršava gradnja hotela Dvorac Jurjevac. U Krapinsko-zagorskoj županiji rekonstruira se hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama, u Stubičkim Toplicama se obnavlja hotel Matija Gubec te počinje gradnja novog hotelijersko-turističkog centra Stubaki, dok se u Termama Tuhelj ove godine planira investirati u obnovu interijera dijela hotela Well.

U Zagrebu je u posljednoj fazi obnove dio kapaciteta hotela Sheraton, planira se obnova dijela hotela Westin, dok se u Zagrebačkoj županiji adaptira hotel Bunčić u Vrbovcu te gradi novi hotel Garden Hill u Velikoj Gorici.

05. listopad 2022 04:44