Hrvatska
StoryEditor

Ovo su najbolji mali poduzetnici koje Hrvatska ima

12. Studeni 2015.

Vlasnik tvrtke INKEA Darko Špiljarić, vlasnica grafičko-kreativnog obrta Grafolux Đurđica Dunatov i osnivač tvrtke Include i inovator pametnih klupa Ivan Mrvoš dobitnici su nagrade za malog poduzetnika ‘Plava Vjeverica 2015.‘ koje su dodijeljene u četvrtak u sklopu konferencije ‘Dan kreativnog biznisa - poduzetničke priče su opet IN‘ u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

- Najvažnije je biti kreativan, probuditi emociju u ljudima jer priča je ono što prodaje, kazala je vlasnica brenda Clox Mia Marić na okruglom stolu "Kreativne poduzetnice - oni uspješno posluju sa strancima".

Pametne klupe, koje mogu puniti mobitele i tablete predstavio je Ivan Mrvoš, mladi inovator koji im osmišljava i dodatne mogućnosti.

- U početku me nisu doživljavali ozbiljno tako da znam da je mladima vrlo teško započeti, ali moraš sam vjerovati u svoj projekt jer tržište ne čeka nikoga, poručio je Mrvoš.

Prezentacijom uspješnih poduzetničkih priča možemo zajedno doprinijeti osnaživanju poduzetničke klime u Hrvatskoj, rekla je direktorica Sektora za industriju Tajana Kesić Šapić napominjući kako HGK nastoji kroz svoje usluge na razne načine pomoći poduzetnicima. Tako je u ovoj godini više od 15 tisuća poduzetnika sudjelovalo na besplatnim edukacijama i stručnim savjetovanjima. Kesić Šapić je pozvala gospodarstvenike da koriste usluge HGK, među ostalim mobilne timove komore koji na njihov poziv mogu doći i ponuditi rješenje problema.

Na konferenciji su predstavljene i uspješne poduzetničke priče onih koji su krenuli od nule i izgradili snažne brendove pa je tako vlasnica i kreatorica oglasnika Bazzar.hr Tana Zimmermann poručila kako je svoj biznis stvorila iz ideje koju je osmislila s bratom te da se nisu nadali ovom uspjehu. Profesor matematike i fizike Toni Milun, koji snima i objavljuje videa matematičkog sadržaja, kaže kako posla i ideja ima i previše, ali nedostaju matematičari te je pozvao sve mlade matematičare voljne rada da se uključe u njegov projekt. Vlasnica najveće svjetske zajednice za dijeljenje prijevoza BlaBlaCar Antonija Bilić Arar rekla je kako nagrađuju najvjernije korisnike što nije praksa u Hrvatskoj pa kada nazovu nekoga i predstave se, ljudi misle da trebaju nešto platiti.

29. travanj 2024 00:09