Hrvatska
StoryEditor

Pioniri Balkana u Zagrebu love 200 tisuća eura nagrade

28. Kolovoz 2015.

[gallery columns="5" ids="227140,227141,227142,227143,227144"]

Na konferenciji za novinare održanoj danas u zagrebačkoj Esplanadi najavljen je skori početak najvećeg startup natjecanja na Balkanu pod nazivom ’Pioneers of the Balkans’ čije će se finale održati u Zagrebu od 3. do 4. prosinca ove godine

Pokrovitelji festivala je Europska komisija i Svjetska banka, koju je ovdje predstavljala ekonomistica Ana Paulo Cusolito, lider projekta.  Pobjednici natjecanja dobit će mogućnost sklapanja posla u vrijednosti do 200 tisuća eura  s investicijskim fondom iz Česke J&T Ventures, kao i s austrijskim Speedinvestom.

- Startupovima se ne isplati baviti samo zbog brze zarade. Novac ne smije biti na prvom mjestu, već to moraju biti networking i ulaganje u budućnost. Tako se postižu najbolji optimalni rezultati - podijelio je svoja iskustva s okupljenim Antonio Šeparaović, suosnivač i izvršni direktor Oradiana,  hrvatskog startupa koji je prošle godine osvojio Pionner Challenge.

Polufinale turnira održat će se u Beogradu od 12. do 14. studenog, a pedeset najboljih poduzetnika dobit će priliku natjecati se u spomenutom zagrebačkom finalu.

– Razlog sazivanja ove konferencije je i da potaknemo još više ljudi da se prijavi na natjecanje.  S odazivom u većini regije smo zadovoljni, pogotovo s Makedoncima. No, hrvatski i crnogorski poduzetnici trebali bi biti još malo aktivniji – upozorio je koordinator natjecanja Marcus Starcke.

27. travanj 2024 15:22