Hrvatska
StoryEditor

Povećali im kamate na kredite u sklopu programa nagrađivanja

30. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Nakon što su nekolicini svojih klijenata dostavili obavijesti u kojima im na temeljnu ‘promjene statusa‘ povećavaju kamatne stope na kredite u švicarcima, iz Zagrebačke banke nam pojašnjavaju kako je do ovoga došlo u sklopu redovite programske provjere koja se provodi u svrhu – nagrađivanja klijenata.

- Zagrebačka banka već godinama nagrađuje lojalnost svojih klijenata koji uživaju status klijenta i tome odgovarajuće nagradno umanjenje redovite kamatne stope na kredite. U sklopu redovite programske provjere statusa klijenata u studenom je došlo do automatske korekcije anuiteta za prosinac, koji dospijeva od 1. siječnja 2013.-kažu iz Zagrebačke banke.

Za jednog od klijenata ovo je konkretno značilo povećanje kamatne stope sa 5,25 na 6,05 posto godišnje. Na primjeru kredita od 100.000 švicarskih franaka na 20 godina, to znači rast rate od oko sedam posto.

U slučajevima evidentiranog prestanka redovitih priljeva na tekuće račune te prestanka statusa klijenta, kamatna stopa može usprkos tome ostati nepromijenjena, no sustav ne može automatski prepoznati razlog prestanka priljeva, pojašnjavaju iz Zabe.

Potrebno je stoga, kažu, da klijenti o razlogu prestanka priljeva obavijeste banku.

-Svoje klijente u ovakvim situacijama pozivamo da se jave, kako bi se moglo razmotriti zadržavanje kamatne stope određene ranijim nagradnim umanjenjem. Klijenti su upoznati s ovom dobrom praksom banke-, zaključuju iz Zabe.

27. travanj 2024 13:30