Hrvatska
StoryEditor

Predsjedništvo HDZ-a odlučilo: Jandroković glavni tajnik, a Stier politički

18. Srpanj 2016.
Piše:
liderhrt

Na Predsjedništvu HDZ-a, koje prvi put vodi novi predsjednik Andrej Plenković, odlučeno je da će novi glavni tajnik stranke biti Gordan Jandroković, a politički tajnik Davor Ivo Stier. Miro Kovač ostat će na funkciji međunarodnog tajnika HDZ-a.

Bilo je najavljeno da će se na sjednici Predsjedništva raspraviti i o pripremama za izvanredne parlamentarne izbore, sastavljanju izbornih lista te mogućim koalicijskim partnerima.

Andrija Mikulić, upitan hoće li na sjednici novi predsjednik predložiti nove tajnike (glavnog, političkog i međunarodnog), odgovorio je kako je to stvar o kojoj odlučuje Plenković. Istaknuo je kako na sjednici Predsjedništva očekuje da se drži do članstva koje je dovelo do ovog rezultata, izabranih članova Predsjedništva te županijskih predsjednika.

Promjene u Predsjedništvu ne očekuje ni Darko Milinović jer je ono, kako je rekao, izabrano na nedavnom Općem saboru HDZ-a. Očekuje i da će novi predsjednik stranke ili imenovati svoje tajnike ili ostaviti sadašnje.

A Središnje izborno povjerenstvo za izbor predsjednika HDZ-a utvrdilo je potpune i službene rezultate. Kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković dobio je 98.335 glasova, odnosno 99,68%, priopćeno je iz Povjerenstva.

30. travanj 2024 02:55