Hrvatska
StoryEditor

Proces restrukturiranja i poboljšana likvidnost osigurali Zagrebačkom holdingu B+ kreditni rejting

01. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

Agencija Standard & Poor‘s poboljšala je kreditni rejting Zagrebačkog holdinga s B stabilan na B+, uz stabilne izglede za budućnost

Tako je izvijestila predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban pojasnivši kako je agencija dodijelial takvu ocjenu zbog procesa restrukturiranja i poboljšane likvidnosti društva.

- Proces restrukturiranja traje od 2013. godine, a njegovi će rezultati omogućiti još bolje poslovne rezultate i više ocjene kreditnih agencija za buduće razdoblje, poručila je Stojić Deban dodavši: - Holding je smanjio broj radnika za gotovo 1500 ljudi, što je 12 posto od ukupnog broja zaposlenih, te proveo niz mjera financijskog restrukturiranja, kojima je smanjio kreditnu izloženost i ukupan dug za 1,6 milijardi kuna.

U postupku restrukturiranja treba još refinancirati obveznice, te izraditi nove modele upravljanja imovinom. Holding je također u postupku operativnog restrukturiranja, čije će modele Uprava predstaviti nakon što naprave srednjoročni plan od 2016. do 2018.

27. travanj 2024 08:10