Hrvatska
StoryEditor

Radnicima gradskih poduzeća u Sisku uskrsnice i božićnice

20. Ožujak 2017.

Potpisanim sporazumom o materijalnim pravima, svima zaposlenima u sisačkim gradskim poduzećima - Gospodarenju otpadom, Gradskoj tržnici i Auto prometu jamči se isplata od 100 do 300 kuna uskrsnice, ovisno o primanjima, i 500 kuna božićnice.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček u ponedjeljak je, naime, potpisala sporazume s direktorima i predsjednicima radničkih vijeća triju poduzeća.

- Budući da su za to ostvareni uvjeti, sada su zaposleni u tri trgovačka društva u svojim primanjima izjednačeni sa zaposlenima u gradskoj upravi i gradskim ustanovama. Već su ranije s trgovačkim društvima usuglašeni pravilnici o radu, kojima su ujednačena sva primanja. Ukoliko radnička vijeća i preostalih gradskih trgovačkih društava za to pokažu zanimanje, s njima se također mogu potpisati takvi sporazumi, rekla je gradonačelnica.

Uskrsnice za umirovljenike

Ujedno je najavila kako će na skorašnjoj sjednici Gradskog vijeća predložiti da se i sisačkim umirovljenicima, ovisno o visini njihovih mirovima, isplati uskrsnica od 100 do 300 kuna.

Direktorica tvrtke Gospodarenje otpadom Sandra Divjakinja izrazila je zadovoljstvo što će naporan i uspješan rad zaposlenih u posljednje tri godine sada biti nagrađen.

Nakon problema u postupku sindikalnog socijalnog pregovaranja, predsjednik Radničkog vijeća Auto prometa Tomo Krznarić je ocijenio kako ovaj sporazum ipak predstavlja prvi korak prema boljem položaju radnika, što je za njih veliki dobitak.

08. prosinac 2022 05:06