Hrvatska
StoryEditor

Rezultati pokazuju da ovaj narod živi izvanredno

19. Svibanj 2013.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba Vladimir Ferdelji izjavio je večeras da prvi rezultati izborima njemu pokazuju da ‘ovaj narod živi izvanredno, jer narod koji živi dobro bira istu vlast, a narod koji živi loše bira promjene‘.

- U Zagrebu je očito da najveći dio ljudi živi jako dobro - izjavio je večeras Ferdelji u prostorijama HSLS-a gdje zajedno s koalicijom HSLS-HSS-Zelena lista-Demokratska stranka umirovljenika čeka rezultate izbora.

Ferdelji je kazao da će rezultati sigurno pokazati da su lista Milana Bandić i njegova lista uvjerljivo dobro prošli. Dodao je kako rezultati pokazuju da je Bandić ‘pomalo i HDZ-ov kandidat‘.

Na pitanje novinara kome bi dao potporu u drugom krugu, Ferdelji je odgovorio da još ne zna. - Još uvijek ne mislim da su rezultati konačni jer se radi o relativno malom uzorku. Prvo ćemo dobro razmisliti i onda se odlučiti što napraviti - rekao je Ferdelji.

Ferdelji je istaknuo kako nije razočaran rezultatima izbora jer je godinu dana u politici i uspio se nametnuti ljudima te postati ozbiljan kandidat ljudima koji su tome cijeli život posvetili.

- Nažalost, naša demokracija je još uvijek u povojima, prije svega to pokazuje činjenica da je izlaznost svugdje ispod 50 posto. Očito je da najveći dio građana uopće izbore ne shvaća još uvijek ozbiljno, iako na izborima određuje svoju budućnost - ustvrdio je Ferdelji. Dodao je kako duboko vjeruje da ćemo s vremenom dostići izlaznost koja garantira većinsku volju naroda i u kojoj partijski aparati činiti manji relativni dio nego što čine danas.

29. travanj 2024 03:35