Hrvatska
StoryEditor

Sandra Švaljek podnijela ostavku, vraća se na Ekonomski institut

27. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Sandra Švaljek podnijela je ostavku na dužnost zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, izvijestila je u petak na konferenciji za novinare

Da će podnijeti ostavku ukoliko joj gradonačelnik Milan Bandić, koji je u zatvoru u Remetincu, uskrati punomoć za obavljanje poslova gradonačelnika, Švaljek je najavila još prije dva dana. U međuvremenu pritvoreni gradonačelnik punomoć je dodijelio drugoj zamjenici Vesni Kusin.

- Podnosim ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika, rekla je Švaljek na današnjoj tiskovnoj konferenciji te dodala: - Nisam smijenjena zbog svog rada, nego zbog politike, dodala je i poželjela Vesni Kusin, kojoj je Bandić dao punomoć za vođenje Grada, svu sreću i uspjeh u daljnjem radu.

Švaljek, koja bi danas trebala napustiti i Skupštinu Zagrebačkog Holdinga, ustvrdila je da se vraća na Ekonomski institut, na kojem je radila prije ulaska u političke vode. - O svom eventualnom povratku u politiku još ću razmisliti, zaključila je Švaljek, javlja Jutarnji list.

Ostavku zamjenice gradonačelnika prokomentirao je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor poručivši kako je ostavka zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Sandre Švaljek moralan čin i ako se vrati u Skupštinu da će imati  jednu dobru zastupnicu više.

28. travanj 2024 13:15