Hrvatska
StoryEditor

Slijedi blokada kamiona koji uvoze mlijeko u Hrvatsku?

24. Listopad 2012.

Proizvođači mlijeka nastavljaju s obustavom isporuke mlijeka prerađivačima, a ukoliko današnja sjednica Savjeta za mlijeko ne bude donijela konkretna rješenja.

Moguće su i nove aktivnosti među kojima i blokada uvoza mlijeka na graničnim prijelazima, saznaje se od predsjednik Stožera za obranu cijene mlijeka i Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antuna Lasla. 

Laslo je kazao kako će se mlijeko i danas dijeliti na farmama te očekuje da će se obustava isporuke idućih dana nastaviti u još većem obimu. Ukoliko današnja sjednica Savjeta za mlijeko ne bude donijela konkretna rješenja idući korak bit će dolazak mljekara na granične prijelaze, ali nećemo ometati promet građana već samo blokirati kamione koji uvoze mlijeko u Hrvatsku, poručio je Laslo.

Dodao je kako su pripremljene i druge aktivnosti, ali drži da je bolje da se one za sada ne realiziraju. Kazao je kako se u ovom trenutku teško može reći da li će se na današnjem sastanku postići neko kompromisno rješenje, jer je to stvar pregovora, ali da mljekari inzistiraju na otkupnoj cijeni mlijeka od 4,05 kuna.

Sjednica Savjeta za praćenje stanje u mljekarskom sektoru održat će se danas u 13 sati u Ministarstvu poljoprivrede, a na njoj će biti prezentiran i raspravljen ‘mliječni paket‘ kojim bi se uredili odnosi između proizvođača i prerađivača, uključujući i cijenu.

26. travanj 2024 19:14