Hrvatska
StoryEditor

Što je najviše poskupjelo u Zagrebu?

23. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Prema istraživanju portala supermarketi.info na mjesečnoj razini trendovi pojeftinjenja polako su nadjačali trendove poskupljenja.

Analiza cijena na godišnjoj razini pokazuje da je odnos trendova poskupljenja u odnosu na trendove pojeftinjenja 49:9, što je u odnosu na na rujanskih 60:6, skoro dvostruko bolji rezultat.

 - Poput svojevrsne mantre, iz mjeseca u mjesec ponavlja se rečenica da su najveća pojeftinjenja u znaku sezonskog voća i povrća. Nažalost, samo na tim artiklima se i događaju bitnije stvari u odnosu na mjesec ranije. Analogno tome i najočitija poskupljenja su također na artiklima voća i povrća koja izlaze ili su već izašla iz sezone. Najočitija poskupljenja dogodila su se na tikvicama koje su skuplje u prosjeku za 60,45% te krastavcima koji su u odnosu na listopad skuplji u prosjeku za 49,61%. Raduje pojeftinjenje naranče (u prosjeku 36,77%), kupusa (u prosjeku 46,39%) i češnjaka (u prosjeku 38,96%), jer će nam u nadolazećoj zimi trebati puno jeftinih izvora vitamina i antioksidansa. Iznenadno pojeftinjenje Dorina čokolade s mljevenim lješnjakom (u prosjeku gotovo 21%), nije posljedica velikodušnosti proizvođača, već naprotiv, redukcije prijašnje mase sa 100g na 80g, zaključili su u analizi.

29. travanj 2024 18:09