Hrvatska
StoryEditor

Sudac Kolakušić predaje zahtjev za ocjenu ustavnosti

29. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić potvrdio je kako će danas Ustavnom sudu predati Zahtjev za ocjenu ustavnosti pojedinih odredbi sa Zakonom o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Podsjetimo, Kolakušić je otkazao ročište u slučaju predstečajne nagodbe Dalekovoda, tvrdeći kako postoje neke odredbe zakona koje nisu u skladu s Ustavom RH, iako nije detaljnije objasnio o kojim je odredbama riječ. Navedeni zahtjev i prije nego što je završio na Ustavnom sudu doveo je do burne reakcije ministra financija Slavka Linića, ali i šire poslovne javnosti.

Inače, kao što smo već objavili na našim web stranicama, sudac Kolakušić nije prvi koji traži ispitivanje ustavnosti ovog zakona. Ustavni je sud, naime, već dobio tri prijedloga za ocjenu ustavnosti Zakona, i uputio ih Vladi na očitovanje.

Zahtjeve za ocjenu ustavnosti podnijeli su odvjetnica Dijana Čehić iz Poreča, tvrtka Cestar d.o.o. iz Slavonskog Broda i Marica Domjan iz Zagreba, zastupana po odvjetnici Vlatki Nadramiji. Prvi zahtjev Vlada je odbila još 25. travnja, a druga dva zahtjeva stigla su u Banske dvore 8. srpnja i još nisu razmatrana na Vladi, ali za očekivati je da će očitovanja biti slična, ako ne i identična.

30. travanj 2024 04:37