Hrvatska
StoryEditor

Tajana Barančić na čelu udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera

25. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Na prvoj redovnoj sjednici novog Upravnog odbora udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera (CISEx), članovi su izabrali novog predsjednika, dopredsjednika i tajnika udruge

Izbor rukovodstva Udruge bila je jedina točka dnevnog reda, a na dvogodišnji mandat predsjednice izabrana je Tajana Barančić (Astra poslovni inženjering d.o.o.). Za dopredsjednika izabran je Dženan Lojo (TIS – Objektni informacijski sustavi d.o.o.), dok je članstvo mjesto tajnika ponovno povjerilo Draženu Đuriniću (Domino grupa d.o.o.).

Tajana Barančić je u razdoblju od 2013. do 2015. bila članica Suda časti CISEX-a gdje je uspostavila i metodologiju rada. Navela je kako će se boriti za upoznavanje udruge s državom te lobiranje za provedbu inicijativa.

- Kroz CISEx lobirali smo za IT pa smo dizali i prepoznatljivost IT-a kao takvog uopće. Planiramo mijenjati pametnu specijalizaciju kroz jedno dvije godine. Želimo pojačati IT i njegovu prepoznatljivost te obrazovati i imati više programera.

Kao najveće probleme je navela manjak od oko tisuću programera godišnje u Hrvatskoj, a smatra da će se to i povećati zbog rasta IT firmi.

- CISEx je pokušavao i da se promijeni kurikulum kvote usmjerenja više prema programerima na relevantnim fakultetima. No to nije dovoljno samo na fakultetima, već je potrebno i da se djeca zainteresiraju i da im to bude zanimljivo.

29. travanj 2024 13:50