Hrvatska
StoryEditor

Tijekom ljeta očekuje se gužva na nebu iznad Zagreba

30. Ožujak 2016.

U protekle dvije godine u Zagreb je došlo sedam novih zrakoplovnih kompanija čime je povećana konkurencija i poboljšana ponuda letova prema novim, a povećana učestalost letova prema postojećim destinacijama. Istovremeno, Croatia Airlines će otvoriti četiri nove linije

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) uspješno je završila zimski red letenja i 27. ožujka započela ljetni, u kojem očekuje povećanje broja kompanija i destinacija, priopćeno je u srijedu iz te kompanije.

U protekle dvije godine u Zagreb je došlo sedam novih zrakoplovnih kompanija čime je povećana konkurencija i poboljšana ponuda letova prema novim, a povećana učestalost letova prema postojećim destinacijama. Zbog toga MZLZ s optimizmom ulazi u ljetni red letenja koji će, prema najavama, obilježiti dolazak novih kompanija i otvaranje novih ruta te povećanje broja frekvencija i broja sjedala na već postojećim rutama, ističe se u priopćenju.

Tijekom ljetne sezone, Croatia Airlines će otvoriti četiri nove linije. Tako će od svibnja povezivati Zagreb s Pragom četiri puta tjedno, te s Milanom i Lisabonom tri puta tjedno. Od lipnja uvodi izravnu liniju Zagreb - Sankt Peterburg dva puta tjedno, a  tijekom ljetnog reda letenja nacionalni prijevoznik uvodi i dodatnu tjednu liniju za Brač.

Rastu bi trebale pridonijeti i kompanije koje su povećale broj letova. Tako LOT na letu Zagreb - Varšava uvodi sedam letova tjedno tijekom ljetne špice a Qatar Airways će Dohu i Zagreb povezivati deset puta tjedno. Broj sjedala povećat će i  KLM na letu za Amsterdam i Air France na letu za Pariz.

Sredinom lipnja očekuje se obnova izravnih letova na liniji Zagreb - Toronto, zrakoplovnog prijevoznika Air Transat. Korean Air nastavlja čarter letove, a Norwegian Air ove godine ranije započinje izravne letove za Kopenhagen.

Brussels Airlines povezivat će Zagreb i Bruxelles pet puta tjedno tijekom sezone, Czech Airlines u travnju počinje s letovima za Prag  četiri puta tjedno, a El Al izravno će u sezoni iz Zagreba za Tel Aviv letjeti dva puta tjedno.

- Sve su to razlozi zbog kojih s optimizmom ulazimo u ovogodišnji ljetni red letenja, a kontinuirani rast je najbolji uvod u novu fazu poslovanja MZLZ-a koja će započeti s preseljenjem na novi putnički terminal koje se očekuje u ožujku 2017. godine, piše u priopćenju.

19. travanj 2024 17:17