Hrvatska
StoryEditor

Treba li održati vojnu paradu u Zagrebu?

14. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Vojni mimohod koji bi se trebao održati 5. kolovoza u Zagrebu točka je prijepora između premijera Zorana Milanovića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a ujedno je i tema ovotjednog Fight cluba.

Hoće li biti mimohoda ili ne ovog je trenutka teško točno reći. Sukobljene strane mogle bi čak izazvati i ustavnu krizu oko toga tko upravlja vojskom, a razlike u stavovima svaki dan su sve veće. S druge strane promatrači tog sukoba nisu sretni, jer se u politička prepucavanja uvlači jedna od najvećih pobjeda u Domovinskom ratu. Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin posebno je to naglasio.

- Uvažavajući činjenice da su u akciji Oluja sudjelovali branitelji iz cijele Hrvatske, a s obzirom da se radi o jubilarnoj obljetnici, HDSSB se zalaže održavanje svečanog vojnog mimohoda u glavnom gradu Zagrebu u poslijepodnevnim satima. Isto tako zalažemo se za dostojanstveno obilježavanje Dana pobjede u Kninu u prijepodnevnim satima na način da se svečanost obilježi podizanjem zastave na Kninskoj tvrđavi – rekao je.

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy smatra da u krizi se bespredmetno raspravljati o tome treba li biti mimohoda ili ne.

- Smatram da se ne treba organizirati vojni mimohod povodom Dane pobjede u Zagrebu jer se ne treba građanima stvarati nepotreban trošak u ovim trenucima dugotrajne gospodarske krize. Također je neprimjereno da se pokušavaju dobiti politički poeni na proslavi – rekla je.

Vaš komentar i glas možete dati OVDJE.

20. travanj 2024 06:57