Hrvatska
StoryEditor

Tvrtka Monalp Biomass izgradit će dvije bioelektrane u Sisku

27. Veljača 2016.

Tvrtka Monalp Biomass će u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni izgraditi dvije bioelektrane, snage po 5 megavata (MW), a ugovor o pravu građenja u petak su potpisali s predstavnicima Grada Siska.

Grad Sisak je time dobio još jednog novog investitora koji će u Južnoj industrijskoj zoni Novo Pračno graditi, ističu iz Grada, napominjući kako investitor za početak planira otvaranje od 20 do 25 radnih mjesta u proizvodnji.

Predstavnici grada su u konzultacijama s investitorima iskazali interes da se proizvedena toplinska energija prodaje HEP-Toplinarstvu, kako bi služila za gradski toplinski sustav, uz mogućnost prodaje toplinske energije drugim susjednim poslovno-industrijskim tvrtkama u industrijskoj zoni, navodi se u priopćenju.

Tvrtku Monalp Biomass, koja ima sjedište u Sisku, osnovale su dvije turske tvrtke iz Istambula, Alp Elektrik S.A., koja slovi kao predvodnik u sektoru obnovljivih izvora energije u Turskoj, te građevinska tvrtka Mono Muhendislik A.S. Namjera je ulagača da u Hrvatskoj razvije i izgradi šest kogeneracijskih elektrana na biomasu, od kojih će se dvije nalaziti u Sisku.

15. lipanj 2024 15:42