Hrvatska
StoryEditor

Vlada odbacila prvi prijedlog ocjene ustavnosti predstečajnog zakona

26. Srpanj 2013.
Piše:
lider.media

Sudac Mislav Kolakušić nije prvi koji traži ispitivanje ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Ustavni sud već je dobio tri prijedloga za ocjenu ustavnosti Zakona, i uputio ih Vladi na očitovanje.

Zahtjev za ocjenu ustavnosti podnijeli su odvjetnica Dijana Čehić iz Poreča, tvrtka Cestar d.o.o. iz Slavonskog Broda i Marica Domjan iz Zagreba, zastupana po odvjetnici Vlatki Nadramiji.

Prvi zahtjev Vlada je odbila još 25. travnja, a druga dva zahtjeva stigla su u Banske dvore 8. srpnja i još nisu razmatrana na Vladi, ali teško da će očitovanje biti bitno drugačije od prvog:

‘Vlada Republike Hrvatske očitovala se o Prijedlogu za pokretanje postupka ocjene suglasnosti s Ustavom i zakonom članaka 30., 31. i 87. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni Prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade RH bit će objavljeno uz presudu Ustavnog suda’, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade od 25. travnja.

29. travanj 2024 06:13