Hrvatska
StoryEditor

Za one koji su uništili biznise, a obogatili se, neće biti milosti

03. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

-Uz velike otpore gradimo cijeli novi sustav. Mnogi tvrde da smo mi izvršna vlast te je opasno kad imamo moć donošenja izvršnih rješenja. Međutim, kompletno smo zaokružili OIB, što znači da imamo vrlo jasnu sliku koji su to vlasnici i menadžeri uništili svoje tvrtke, a istodobno se privatno obogatili - kazao je ministar financija Slavko Linić u intervjuu subotnjem Jutarnjem listu.

Ističe kako su pojedinci i njihove obitelji koji su imali obrte postali bogataši, a iza njih su ostale neplaćene obveze. Zbog toga će, ako tvrtke ne mogu vratiti dugove, to učiniti njihovi osnivači i direktori.

Kako kaže Linić, premda po Zakonu u trgovačkim društvima oni odgovaraju do visine kapitala, u slučaju proboja pravne osobnosti po članku 63 ispitat će se njihova imovina kako bi se vidjelo je li stečena radom, plaćom i uz plaćene poreze ili pak malverzacijama.

-Imate poduzetnike koji su koristili sredstva državnog proračuna, primjerice kroz Fond za razvoj i zapošljavanje. To znači da su mnogi uzimali stotine milijuna kuna, uništili biznise, a u isto vrijeme ostali su im u vlasništvu vile, stanovi, luksuzni predmeti...Za te neće biti milosti - poručio je ministar za Jutarnji list.

29. travanj 2024 09:35