Hrvatska
StoryEditor

Zagreb će ugostiti najveću europsku konferenciju poslovnih anđela i investitora

08. Ožujak 2016.

Najveća europska konferencija poslovnih anđela i investitora- EBAN Winter University održati će se 29. i 30.studenog 2016.godine u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski. Konferenciju su predstavnicima medija najavili Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela(Crane) kao organizator, te Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, kao suorganizator ovog projekta.

Ova konferencija se održava jednom godišnje, a kao domaćini očekuje se oko 1700 sudionika, od čega 400 investitora i poslovnih anđela te 100 startupova iz cijelog svijeta, što je čini najvećom poslovnom konferencijom ikad organiziranom u Zagrebu. Glavna zadaća ove konferencije jest spajanje mladih poduzetnika s poslovnim anđelima i investitorima .

-Nije slučajno da je baš Zagreb izabran za ovaj prestižan događaj. Rad gradske uprave uvelike je pridonio da baš mi budemo prepoznati kao odredište organizacije europskih poslovnih događanja. Grad Zagreb će svoju podršku razvoju visoko tehnološkim tvrtkama dati i kroz novi tehnološki park, koji opremamo u Paviljonu 12 na Zagrebačkom velesajmu koji će biti otvoren ove godine – najavio je Bandić, te dodao kako Zagreb priprema i nove financijske projekte za podršku startupovima.

- Ova konferencija osigurati će Hrvatskoj veliku pažnju internacionalnih poslovnih anđela i investitora i omogućiti hrvatskim startupovima da svoje ideje predstave na globalnoj razini. Inicijativu je osim gospodina Bandića od prvog dana podržala i predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović, a da dobijemo čast organizirati ovu konferenciju morali smo pobijediti Norvešku, Švedsku i Ukrajinu. Ona bi trebala pozitivno stimulirati poduzetničku klimu u Hrvatskoj i izmijeniti svijest ljudi – zaključio je Štetner.

29. travanj 2024 06:42