Svijet
StoryEditor

Beduin rođen u Siriji svjetski poduzetnik godine

08. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Mohed Altrad, osnivač i predsjednik Uprave Montpellier-Altrad proteklog je vikenda na svečanosti u Monte Carlu proglašen svjetskim poduzetnikom godine.

Spomenutu titulu francuski poduzetnik sirijskih korijena osvojio je u konkurenciji 65 poduzetnika iz 53 zemlje, među kojima se po prvi puta našao i hrvatski predstavnik, dvojac Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit koji je u ožujku ponio titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine.

Altrad Grupa, kojoj je danas na čelu, u 2014. godini zabilježila je promet od 971 milijun USD te zapošljava 7300 ljudi u 110 podružnica diljem svijeta. Mohed Altrad danas je svjetski lider u proizvodnji miješalica za beton te europski lider u proizvodnji skela i građevinskih kolica.

Mohed Altrad, beduin rođen u Siriji odrastao je u teškim uvjetima, a bez susprezanja napominje kako često nije znao hoće li imati što za jesti idućeg dana. Sa 17 godina, unatoč protivljenju bake koja ga je odgajala, odlazi u Francusku gdje se školuje te doktorira računarstvo.

Titulu svjetskog poduzetnika godine, petnaestu godinu za redom, dodjeljuje konzultantsko-revizorska tvrtka EY. Program EY Poduzetnik godine osmišljen je s ciljem promocije poduzetništva i poticanja inovacija, gospodarskog razvoja te stvaranja novih vrijednosti i radnih mjesta.

24. travanj 2024 17:39