Svijet
StoryEditor

Deutche Telekom ulazi u online klađenje

08. Rujan 2014.

Deutsche Telekom (DT) priprema se za ulazak u segment sportskog klađenja kako bi ugrabio dio kolača na tom tržištu koje se u Njemačkog mjeri u milijardama eura, prenose njemački mediji najavu iz te njemačke kompanije.

"Tržište usluga sportskog klađenja doživljava procvat pa je ulazak na njega zanimljiv Deutsche Telekomu", stoji u izjavi glasnogovornice DT-a koju je u subotu prenio njemački list Sueddeutsche Zeitung. "Još nije jasno koje proizvode ćemo nuditi", dodala je.

Prema pisanju muenchenskog lista, DT planira ponuditi usluge klađenja putem kompanije Deutsche Sportwetten GmbH (DSW) koja bi uskoro trebala ishoditi odgovarajuću dozvolu njemačke vlade.

DSW je na listi kompanija koje bi trebale dobiti dozvolu ali konačan rezultat bit će objavljen za 15 dana, kazala je glasnogovornica DT-a.

Ako DSW dobije dozvolu, Deutsche Telekom planira kupiti udio u toj tvrtki i postati njezin većinski dioničar, kazala je nadalje glasnogovornica. Takvu namjeru DT-a već je odobrila njemačka agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, dodaje.

DSW je trenutno u vlasništvu austrijskih operatera koji će, kako navodi Sueddeutsche Zeitung, nakon DT-ove kupovine udjela ostati manjinski dioničari.

28. travanj 2024 22:56