Svijet
StoryEditor

Rok za Mercator produžen do kraja tjedna

18. Veljača 2013.

Rok za predaju neobvezujućih ponuda za kupnju više od polovice dionica Mercatora je produžen pa će se one primati ‘najmanje do kraja ovoga tjedna‘, objavila je u ponedjeljak Slovenska tiskovna agencija STA koja se poziva na izvore u Pivovarni Laško (PL).

Ta je kompanija najveći pojedinačni vlasnik s više od 23 posto ukupnih dionica Mercatora. U novom pokušaju prodaje PL sudjeluje u konzorciju s bankama, a ukupno se prodaje 53,18 posto Mercatorovih dionica. Rok za predaju ponuda, prema najavama slovenskih medija, istjecao je u ponedjeljak, no ING banka iz Londona koja kao konzultant vodi postupak primat će ih najmanje do kraja ovog tjedna, navela je u ponedjeljak STA.

Vodeći slovenski mediji ocjenjuju da bi najveću cijenu za dionicu, kojom se na Ljubljanskoj burzi krajem tjedna trgovalo po 125 eura, mogao, kao i u ranijem pokušaju prodaje, ponuditi Agrokor kao potencijalni strateški investitor s obzirom na do sada pokazan interes, ali da će ponuđena cijena vjerojatno biti mnogo manja nego 2011. godine, kad je Agrokor nudio 221 eura za dionicu. Rok za prikupljanje ponuda i tada je bio produžen za nešto manje od dva tjedna, neslužbeno zato jer se je čekala ponuda Agrokora.

20. travanj 2024 10:18