Svijet
StoryEditor

Rusija će zabraniti poslovanje turskih kompanija na ruskom tržištu

25. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Ruski premijer Dmitrij Medvedev napomenuo je kako Rusija planira otkazati nekoliko važnih poslova s Turskom i zabraniti poslovanje turskih kompanija na ruskom tržištu. To će biti još jedan od Ruskih poteza nakon jučerašnjeg rušenja borbenog ruskog zrakoplova od strane Turske.

- Nesmotrena i kriminalna djela turskih vlasti... uzrokovala su opasno narušavanje odnosa između Rusije i NATO-a, i to ne može opravdati nikakav interes, pa ni zaštita državnih granica - kazao je Medvedev.

Rusija je već preporučila svojim građanima da ne idu u Tursku zbog terorističkih prijetnji što je rezultiralo otkazivanje putovanja u Tursku od nekih turističkih agencija.

Također, Rusija bi mogla ukinuti projekt plinovoda, koji je Tursku trebao pretvoriti u najveću tranzitnu zemlju plina koji je namijenjen Europi, kao i zaustaviti gradnju prve nuklearne elektrane u zemlji.

- Turski čin je zapravo zaštita Islamske države. To nije iznenađenje, s obzirom na informacije koje imamo o direktnim financijskim interesima koje imaju neki turski dužnosnici vezano uz naftu koja dolazi iz rafinerija koje su u rukama ISIS-a - kazao je Medvedev.

19. svibanj 2024 01:19