Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

25. Svibanj 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 25. svibnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade, na čijem je dnevnom redu, među ostalim, uredba o gospodarenju komunalnim otpadom i odluka o implementaciji Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017.-2022. godine (10 sati, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Na otvaranju Dana otvorenih vrata udruga, koji će se održati u Hrvatskome glazbenom zavodi, prisustvovat će predsjednik Vlade Andrej Plenković (12 sati, Gundulićeva 6).  Na svečanosti će, uz premijera govoriti i ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić te upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša Matić.

OSIJEK - Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac sudjelovat će na znanstvenom simpoziju „Gospodarstvo istočne Hrvatske – vizija i razvoj“ na osječkome Ekonomskom fakultetu (10 sati).  Ministrica će tijekom posjeta Osijeku obići radove na Županijskom sudu u Osijeku, a nakon  sastanka u Ravnateljstvu KBC Osijek, predviđen je obilazak radova u KBC-u. Posjetit će i općinu Darda s kojom je potpisan sporazum o provedbi intervencijskih planova u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima predviđenog operativnim programima.

ZAGREB - Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom predstavit će publikaciju "Poštivanje prava osoba s invaliditetom smještenih u udomiteljskim obiteljima i obiteljskim domovima" (11 sati, Tifološki muzej, Draškovićeva 80). Namjera je potaknuti raspravu o  unapređenje postojećih oblika skrbi za osobe s invaliditetom i osiguravanja sustavne podrške prema modelu ljudskih prava, pri čemu je posebno osjetljivo pitanje udomiteljstva, kao i smještaja u obiteljskim domovima.

SPLIT - HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara održat će konferenciju za novinare na temu odlagališta otpada na Karepovcu i zbrinjavanja otpada (12 sati, prostorije Županijskog odbora HDZ-a, Sinjska 2, III. kat).

ZAGREB - Sedmero kandidata za ravnatelja Hine predstavit će u četvrtak svoje programe, na temelju kojih bi Upravno vijeće Hine trebalo donijeti odluku o imenovanju novog ravnatelja nacionalne novinske agencije na mandat od četiri godine. Predstavljanje kandidata održat će se na sjednici Upravnog vijeća Hine i bit će otvoreno za javnost, odnosno za novinare. Kandidati za ravnatelja su Branka Gabriela Valentić, koja je vodila Hinu protekle četiri godine, Nenad Bach, dugogodišnji urednik poslovnih servisa u Hini, te novinari Željko Valentić, Darko Markušić, Vanja Gavran, Ivan Kujundžić i Neven Pavelić (15,30 sati, prvi kat, Marulićev trg 16). Hina će na svojoj Facebook stranici uživo pratiti predstavljanje kandidata.

28. travanj 2024 21:40