Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

16. Svibanj 2017.

Najava događaja u Hrvatskoj za utorak, 16. svibnja:

ZAGREB - Konferencija "Podrška daljnjem razvoju i jačanju probacijske službe u Hrvatskoj" (10 sati, Europska kuća, Ul. A. Cesarca 4), Konferenciju organizira Ministarstavo pravosuđa, Sektor za probaciju u suradnji s glavnim tajništvom kaznenih institucija Kraljevine Španjolske i njemačkom Zakladom za međunarodnu pravnu suradnju IRZ, u okviru EU projekta iz programa Transition facility. Na konferenciji će sudjelovati suci i državni odvjetnici, predstavnici policije, zatvorskog sustava, akademske zajednice te predstavnici probacijskog sustava, kojima će se prezentirati dosadašnji rad probacijske službe, rezultati EU projekta koji Sektor za probaciju trenutno provodi, iskustvo provedbe pilot projekta primjene elektroničkog nadzora, suradnja s akademskom zajednicom te budući planovi hrvatske probacijske službe.

ZAGREB – Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (10 sati, Ulica kneza Mutimira 5/1) koja ima na dnevnom redu odlučivanje o 12 predmeta.

BJELOVAR - Predsjednik Vlade i HDZ-a  Andrej Plenković na poziv saborskog zastupnika i kandidata za župana Bjelovarsko-bilogorske županije koalicije HDZ-a, HSS-a i HSLS-a Mire Totgergelija posjetit će Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Posjet županiji započet će u Bjelovaru gdje bi se u 14,30 sati na gradskom korzu trebao sastati s  kandidatima HDZ-a za predstojeće lokalne izbore te zajedno s njima družiti se s građanima. Nakon toga će u Daruvaru, na štand HDZ-a kratko se družiti s tamošnjim kandidatom za gradonačelnika i kandidatima za Gradsko vijeće.

LABIN - Predstavljanje kandidata za gradonačelnika Labina Željka Ernečića i načelnika Svete Nedelje Elia Stepančića u Labinu (10,15, sati, na Trgu labinskih rudara). Predstavljanju će prisustvovati predsjednik SDP-a  Davor Bernardić.

ZAGREB - Konferenciju za medije pod nazivom "Bandićev tramvaj pun love?!" o izgradnje tramvajske pruge do Velike Kosnice, održat će kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet (11 sati, prostorije GO HDZ-a, Gundulićeva 21a, 1. kat).

ZAGREB - Konferencija za medije koalicije Zagreb je NAŠ!-Nova ljevica-Orah-Radnička fronta-Za grad, na kojoj će o programu za kulturu za Grad Zagreb govoriti kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević, zamjenica kandidata za gradonačelnika Neda Urša Raukar-Gamulin i članica platforme “Zagreb je NAŠ" Anamarija Mima Simić (11 sati, ispred tvornice Badel, Šubićeva 55).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom predstavljanja programa kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba Ivana Lovrinovića i zamjenika gradonačelnika Josipe Rodić te Tihomira Lukanića ispred koalicije Jedine opcije stranaka Promijenimo Hrvatsku i Živog zida (11 sati, u Europskom domu, Jurišićeva 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare nositelja kandidacijske liste broj 10. za Gradsku skupštinu Grada Zagreba Deana Golubića (HKDU) s koalicijskim partnerima Hrvatskom demokratskom strankom (HDS), Pokretom zajedno i Ujedinjenom strankom prava (USP) (u 11 sati u prostorijama Društva hrvatskih političkih zatvorenika, Krešimirov trg 3). Bit će predstavljen izborni program za Zagreb u 10 točaka.

28. travanj 2024 06:15