Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

09. Svibanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za utorak, 9. svibnja.

SPLIT - Konferencija za novinare ministra zdravstva Milana Kujundžića, župana Splitsko-dalmatinske županije Zlatka Ževrnje, povjerenice Vlade RH za grad Split Branke Ramljak i ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Dragomira Petrica (11 sati, KBC-u Split, Firule, Upravna zgrada, I. kat).

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i ministar državne imovine Goran Marić potpisat će Ugovor o darovanju nekretnine odnosno čestice radi izgradnje pripadajućeg parkirališta i uređenja javne površine oko nove gradske tržnice, čiji su radovi na izgradnji pri kraju (9.45 sati, Gradska vijećnica).

SLAVONSKI BROD - U radnom posjetu Brodsko-posavskoj županiji boravi ministrica za demografiju, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. Održat će sastanak s predstavnicima ustanova socijalne skrbi te posjetiti Centar za pružanje usluga u zajednici Kuća sretnih ciglica te se sastati i sa županom Danijelom Marušićem. Izjave za medij predviđene su u 10.45 sati u Uredu župana, Petra Krešimira IV., br 1, prvi kat).

ZADAR - Kandidacijsku listu za zadarsko Gradsko vijeće koalicije SDP-HNS-HSS predstavit će nositeljica liste i kandidatkinja za gradonačelnicu Sabina Glasovac. Listu kandidatkinja i kandidata za Županijsku skupštinu Zadarske županije koalicije SDP-HNS-SDU-HSS predstavit će nositeljica liste i kandidatkinja za županicu Renata Sabljar Dračevac (18 sati, Poljana Pape Ivana Pavla II.). Predstavljanju kandidacijskih lista pridružit će se i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

RIJEKA - Na temu aktualne političke krize i lokalnih izbora konferenciju za novinare održat će predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak i predsjednik Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjskog regionalnog saveza HNS-a Andrej Poropat (11 sati, prostorije Županijske organizacije HNS-a Primorsko-goranske županije, Trg 128. brigade Hrvatske vojske 4/1).

ZAGREB - Okrugli stol "Zakon o pobačaju za 21. stoljeće“ (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2) u organizaciji Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Inicijative liječnika/liječnica za reguliranje prava na priziv savjesti u medicini. Žele potaknuti raspravu o novom zakonu i mogućim zakonskim rješenjima koja će pobačaj, ali i druga pitanja vezana uz reproduktivna prava i zdravlje regulirati na način primjeren znanstvenim dostignućima i vremenu u kojem živimo. Govorit će pravnica Ivana Radačić, ginekologinja Jasenka Grujić, ginekolog Dubravko Lepušić i pedijatrica u mirovini Gorjana Gjurić.

ZAGREB - Konferencija za novinare građanske inicijative "Hod za život" (11 sati, Trg Francuske Republike 15) .

ZAGREB - Svečana akademija u povodu obilježavanja pobjede nad fašizmom, oslobođenja Zagreba i Dana Europe (11 sati, KD Vatroslav Lisinski). Akademiju organiziraju Savez antifašističkih boraca i antifašista RH i Grad Zagreb.

ZAGREB - Konferencija za novinare na temu "Mladi više ne mogu čekati - vrijeme je za kvalitetna radna mjesta i veće plaće!" (10.30 sati, park Zrinjevac, kod glazbenog paviljona).  Govorit će Antonio Čoga iz, Matice hrvatskih sindikata, Sunčica Brnardić iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Marin Živković iz Mreže mladih Hrvatske, a teme su - devastirajući efekt mjere Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa (SOR) na standard mladih u Hrvatskoj, nove mjere aktivne politike zapošljavanja kao novi uteg za porezne obveznike te vraćanje pripravništva umjesto SOR-a koji treba ukinuti.

27. travanj 2024 19:25