Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

08. Lipanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja za petak, 8. lipnja:

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6). Saborski zastupnici izjašnjavat će se o 380 amandmana na Konačni prijedlog zakona o terminalu za ukapljeni prirodni plin tzv. lex LNG, 360 ‘opstruktivnih‘ amandmana podnio je oporbeni SDP nezadovoljan odbijanjem vladajućih da se o tom zakonu, umjesto po hitnom postupku, raspravlja kroz dva čitanja. O samom zakonu neće se glasovati.

ZAGREB - Klinika za traumatologiju u sastavu KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu ove godine obilježava 70 godina svog osnutka, u povodu čega će biti održan prigodni simpozij. Klinika je  jedina u Hrvatskoj specijalizirana za zbrinjavanje traumatoloških i ortopedskih bolesnika. Zauzima vodeće mjesto u uvođenju najsuvremenijih metoda liječenja, kao i znanstvenog pristupa u zbrinjavanju ozljeda i bolesti lokomotornog sustava te najtežih, politraumatiziranih pacijenata. Klinika za traumatologiju osnovana je kao samostalna zdravstvena ustanova 16. kolovoza 1948. godine (9,30, Hotel International u Zagrebu, Miramarska cesta 24).

ŠTRIGOVA/MARUŠEVEC - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar posjetit će Međimursku i Varaždinsku županiji gdje će gradonačelnicima i načelnicima dodijeliti odluke o sufinanciranju klizišta i izradi prostorno planske dokumentacije te ugovore o energetskoj obnovi. Bit će dodijeljena odluka načelnicima općina u Međimurskoj županiji (9 sati, Štrigova 31, Općina Štrigova), nakon čega su predviđene izjave za medije (9,30 sati) te obilazak klizišta u naselju naselje Železna gora, iznad Inine bušotine (9,45 sati). U 11,30 sati bit će dodijeljene odluke i ugovori gradonačelnicima i načelnicima u Varaždinskoj županiji, (Maruševec 6, Općina Maruševec). Nakon toga bit će izjave za medije (12 sati). Obilazak klizišta u Maruševcu, kod kućnog broja 46, predviđen je u 12, 15 sati.

ZAGREB - U povodu 25 godina osnutka i djelovanja Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) održat će se svečana akademija, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja. Svoju su nazočnost potvrdili predstavnici državnih institucija Republike Hrvatske, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici županija, gradova i općina u Hrvatskoj, navode iz UHDDR-a (12 sati, dvorana ‘Ambasador‘, restoran Gastro Globus, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore održat će se konferencija Europski plan vanjskih ulaganja (EIP). EIP je instrument razvojne politike EU čiji je cilj poticati uključivanje privatnoga sektora u razvojno partnerstvo putem novih ulaganja, u Afriku i u europsko susjedstvo. Sudionicima će se, kako je najavljeno, uvodno obratiti predsjednik HGK Luka Burilović, povjerenik EK za međunarodnu suradnju i razvoj Neven Mimica i potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić. Prezentaciju Europskog plana vanjskih ulaganja (EIP) održat će Torsten Ewerbeck iz Opće uprave za međunarodnu suradnju i razvoj Europske komisije (12,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - U sklopu obilježavanja 50. godišnjice prijateljstva gradova Zagreba i Sankt Peterburga održat će se Gospodarski forum Zagreb - Sankt Peterburg na kojem će biti potpisan Sporazum o suradnji između Udruženja za podršku razvoja poduzetništva Međuregionalnog informacijsko-poslovnog centra Sankt Peterburga i HGK. Predviđeno je i predstavljanje investicijskih i poslovnih potencijala Zagreba i Sankt Peterburga i B2B sastanci ruskih i hrvatskih tvrtki. Sankt Peterburg je jedno od važnijih gospodarskih središta Ruske Federacije, s razvijenom prerađivačkom industrijom, trgovinom, transportom i infrastrukturom. (9,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ROVINJ - Treće izdanje jedinstvenog sportsko-turističkog-društvenog događanja Rovinj Beach Polo Cup u Rovinju će od 8. do 10. lipnja iznova okupiti natjecatelje iz svijeta u tom elitnom sportu, ali i brojne turiste zbog kojih su rovinjski hoteli gotovo popunjeni. Uoči početka turnira organizatori Adris grupa i njegova hotelska kompanija Maistra na konferenciji za medije će otkriti detalje samog turnira, kao i koristi za turizam Rovinja, ali i Hrvatske od tog događanja (12,00 sati, Porton Biondi).

 

29. travanj 2024 10:53