Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Potpisivanje ugovora Agrodeta i Bjelovara

03. Travanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 3. travnja 2018.:

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske radiotelevizije (HRT) u povodu, kako navode, jednoga od dosad najvećih prodajnih uspjeha u povijesti hrvatske audiovizualne industrije (13 sati, HRT, Prisavlje 3, objekt B – 30, 1. kat, dvorana Programskoga vijeća HRT-a).

ZAGREB - U povodu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu Savez udruga za autizam Hrvatske održat će prvo javno predstavljanje edukativnog programa "3 koraka" kojim žele napraviti prvi korak prema široj zajednici i cijeloj Hrvatskoj s nadom da će što više ljudi dobiti mali uvid u živote djece s poremećajem iz spektra autizma i njihovih obitelji (10,30 sati, Varšavska 3). Nakon toga na Trgu Petra Preradovića bit će organizirano puštanje plavih balona s natpisom "Autizam 12000". u nazočnosti djece, roditelja, predstavnika Grada, udruga, te različitih ustanova. Osim edukativnog programa okupljeni će imati priliku upoznati se i s vodičem pod nazivom: "Autizam: Vodič za roditelje i njegovatelje" koji odgovara na neka osnovna pitanja o autizmu, te izazovima s kojima se susreću roditelji i njegovatelji (11,45 sati).

BJELOVAR - Grad Bjelovar potpisat će ugovor o izradi programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem sa zagrebačkom tvrtkom Agrodet. Ugovor će potpisati zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić i direktorica Agrodeta Blaženka Mičević (10 sati, ured gradonačelnika Grada Bjelovara, Trg Eugena Kvaternika 2).

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u siječnju ove godine bio je za 6,8 posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, pokazuju privremeni podaci o indeksima građevinskih radova koje je objavio Državni zavod za statistiku. Prema privremenim sezonski i kalendarski prilagođenim podacima DZS-a, indeks obujma građevinskih radova u siječnju je u odnosu na prosinac prošle godine bio manji za 0,9 posto. Na godišnjoj je razini obujam radova izvedenih na zgradama u siječnju, u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec povećan za 12,0 posto, dok je na ostalim građevinama bio manji za 0,3 posto. Službena statistika u ostale građevine ubraja one koje nisu zgrade, poput cesta, pruga, cjevovoda, mostova, brana, sportskih terena i sl.

ZAGREB - Croatia Airlines u prva je tri mjeseca ove godine prevezao gotovo 330 tisuća putnika, što je oko 7 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, a ove je godine ponovno proširio i mrežu europskih odredišta te će, između ostaloga, letjeti po prvi put u sklopu ljetnog reda letenja i za Dublin. "U ljetnom redu letenja, koji je počeo krajem ožujka ove godine, uvodimo tri nove linije i povećavamo broj tjednih letova na postojećim linijama. Posebno smo ponosni što smo uspjeli prvi puta u povijesti tvrtke redovite letove Zagreb-Dublin, koji će se od 3. svibnja do 28. listopada odvijati dvaput tjedno", istaknuo je direktor upravljanja mrežom i prihodima Croatia Airlinesa (CNT) Krešimir Mlinar.

18. travanj 2024 15:26