Aktualno
StoryEditor

HGK: Za digitalnu transformaciju nužna potpora institucija

01. Rujan 2018.

„Digitalna transformacija omogućava poduzetnicima da svoje dragocjeno vrijeme i ljudske resurse usmjere prema rješavanju puno složenijih problema i da se posvete planovima za daljnji razvoj i rast. Tvrtka koja prolazi kroz ovaj proces mora znati svoju tržišnu poziciju te biti svjesna brzine kojom konkurencija primjenjuje digitalna rješenja u poslovanju“, rekao je potpredsjednik Udruženja za IT HGK Tomislav Bronzin u sklopu regionalne informatičke konferencije Kulendayz u Osijeku, dodajući da je upravo cilj poslovnih susreta HGK Tech na konferenciji predstavljanje rješenja IT tvrtki u različitim djelatnostima.

>>>Rast, digitalizacija i inovacije u fokusu bankarskog sektora

„Iako rješenja mogu varirati s obzirom na industriju, određen segment digitalizacije poslovanja nije moguć bez potpore institucija. U tom smislu Udruženje za IT jedan je od institucionalnih partnera državi, posebno u projektima izgradnje poslovno-informatičke infrastrukture. To uključuje i razvoj i stavljanje na raspolaganje gospodarstvu servisa poput e-Građani, prvenstveno NIAS, e-Poslovanje, i najnovijega servisa HGK Digitalna komora, koji su temelj za B2B, B2C i B2G poslovanje“, rekao je Bronzin.

>>>Digitalizacija škola u godinu dana napredovala sa dvojke na četvorku

U sklopu poslovnih susreta, Nenad Bestvina i Ivan Matejašić iz tvrtke Spin predstavit će analizu biljne proizvodnje danas s obzirom na to koliko nove tehnologije utječu na efikasniju proizvodnju i ne tako daleku budućnost kada će ljudi samo nadzirati procese u proizvodnji hrane. Bit će riječi i o razvoju komercijalnoga sustava autonomne vožnje vozila bez asistencije, o čemu će govoriti Dražen Radanović iz Instituta RT-RK, dok će Catalin Gheorghiu iz tvrtke Computer Solutions predstaviti kreiranje pametne kuće kroz jednostavne dostupne tehnologije interneta stvari.

>>>FOTO: HGK lansirala Digitalnu komoru i najavila rad bez papira do 2020.

Deseto izdanje konferencije održava se od 31. kolovoza do 2. rujna na osječkom Pampasu, u organizaciji Microsoft Communityja, Project Management Institute Hrvatska, Osijek Software Cityja i Poduzetničkoga inkubatora BIOS te uz potporu HGK. Očekuje se preko 700 sudionika, a kroz više od 60 besplatnih predavanja posjetitelji mogu saznati što je novo u svijetu informatičkih tehnologija te razmijeniti iskustva s kolegama u ležernom formatu predavanja bez interneta i projektora. Na konferenciji će biti riječi i o naprednom razvoju aplikacija, cloud tehnologijama, bazama podataka, dizajnu i upravljanju projektima.

 


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

28. travanj 2024 11:02