Aktualno
StoryEditor

Impact hub Zagreb nagradio najbolje pojedince i timove

31. Svibanj 2016.
Piše:
Ivana Tarnaj

STEMI, Pričaj mi i KliKlop, timovi su koje su osvojile nagrade UniCredit Foundation-a, vrijedne ukupno 22,500 eura. Svaki od timova svoju će poslovnu ideju obogatiti sa 7,500 eura seed kapitala kojeg su osvojili na Demo Danu Impact Inkubatora, tromjesečnog inkubacijskog programa za poduzetnike i pojedince koji žele promijeniti svijet kojeg provodi Impact Hub Zagreb.

Inkubator Impact-a pohađalo je ukupno 11 timova. Za vrijeme boravka u inkubatoru usvajali su niz praktičnih znanja iz područja financija, marketinka, validacije poslovnih ideja, odnosa s javnosti, razvijanja proizvoda ili usluge.

“Poslovne odluke nikad nisu lake! Ovaj je žiri imao prilično težak zadatak jer svi timovi imaju nadahnjujuće ideje, svi su jako napredovali tijekom programa i  odradili odlične pitcheve,”, rekao je Hermes Arriaga, voditelj Impact Inkubatora.

Jedna od mentorica, uglavnom, mladim poduzetnicima, bila je i Mihaela Perković, vlasnica tvrtke Savarakatini, koja se bavi tehničkom dokumentacijom i odnosima s javnošću.

“Vodila sam radionice odnosa s javnošću. Nastojala sam ih podučiti kako da ispričaju svoju priču i kako valjano napraviti “pitch”. Osobno su me se dojmili gotovo svi, ali ističem upravo nagrađene, među kojima i “Klik klop”, malenu tvrtku koja je osmislila catering za vrtiće. Riječ je o prvoj takvoj usluzi u Hrvatskoj. Klik klop priprema ukusne i zdrave obroke za djecu, koja je sačinjena od hrane sa domaćih OPG-ova i koju su, dakako, odobrili nutricionisti”, rekla je Perković.

Još se jedna grupa posebno istaknula u ovom inkubatoru. Riječ je o grupi psihologa, Katarina Lončarić, Antonia Ćosić, Ana Mužak i Alen Halilović, koji su izumili igračku za roditelje i djecu, a koja potiče druženje velikih i malih te odvraća od pasivnog promatranja televizije i skraćuje vrijeme koje dijete provodi za, primjerice, tabletima, računalom ili nekom drugom elektroničkom napravom.

Ovaj proizvod tima “Pričaj mi” poboljšava kvalitetu života i odnosa roditelja i djece pomoću kvalitetnih, tematskih  kutija za igranje koje sadržavaju jedinstvene igračke za slobodnu igru.

“Veliki interes za ovaj natječaj ukazuje na stalan porast društvenih poduzetnika u Hrvatskoj. Iskustva u zemljama EU, a u posljednje vrijeme i u Hrvatskoj, pokazuju da je podrška šire zajednice društvenim poduzećima i zadrugama razlog zbog kojeg je taj oblik poduzetništva i u vrijeme krize opstao i bio u porastu. Iznimno nam je drago da ovogodišnji finalisti imaju vrlo kreativne ideje i da su okrenuti potpori najosjetljivijim skupinama, a posebno edukaciji i razvoju djece”, rekla je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke.

Među nagrađenima bio je i tim STEMI. Riječ je o platformi za projektno učenje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Korisnici kupuju “uradi sam” pakete s edukacijsko sadržajem te uče tako što rade na projektima uz korak po korak vodstvo. Prvi projekt im je bio hexapod robot STEMI sastavljanjem kojeg se uči robotika.

28. travanj 2024 22:50